VJERA I DUHOVNOST

Sv. Padre Pio: Neobično čudo vrećice spašava njemu dragu osobu

Malo poznato čudo dogodilo se kad je Padre Pio još bio vrlo mlad. Stoga se smatra jednim od prvih čuda koje je učinio sveti fratar iz Pietrelcine dok je bio živ. Padre Pio pozvao je sve koji su primili milost da uvijek zahvaljuju Bogu, a mi smo odlučili ispričati jedno od čuda koje se dogodilo po njegovu zagovoru.

Život Padre Pija bio je obilježen kušnjama i patnjama, ali i punom prisutnošću Boga i Djevice Marije. Bilo je mnogo vjernika koji su mu se tijekom godina obraćali za duhovni savjet, za riječ utjehe, za molbu za milost. I sveti fratar bi ih uvijek rado saslušao. Postoje mnoga čuda, za života i nakon njegove smrti, koja je Padre Pio učinio i nastavlja činiti. A za svako postignuto čudo uvijek je postojalo učenje i sveti fratar iz Pietrelcine uvijek je pozivao (one koji su ga primili) da zahvaljuju Gospodinu.

Jedno takvo čudo dogodilo se 1908. godine, kada je Padre Pio još bio vrlo mlad. Zapravo se definira kao jedno od prvih čuda svetog fratra. Padre Pio je bio u samostanu Montefusco. Jednog je dana odlučio otići i skupiti malo kestena kako bi ih dao svojoj teti Dariji iz Pietrelcine, koja je uvijek bila vrlo draga prema njemu. On ih je pokupio, stavio u torbu i donio joj.

Teta je dočekala oca Pija i njegov dar, jela kestene i čuvala vrećicu za uspomenu. Nekoliko dana kasnije, teta je prekapala po ladici u kojoj je njezin muž držao barut. Iznenada, iskra i bljesak vatre eksplodirali su u ladici, pogodivši ženu u lice. Bolovi su bili tako jaki da je teta počela vrištati. Iz očaja je uzela vrećicu (čuvanu kao suvenir) s kestenima koje je imala u komodi i stavila je na svoje lice, uzaludno pokušavajući ublažiti bol od opeklina. Bol je naglo nestala, a na njezinu licu nije ostala nikakva opekotina. Iz daleka je Bog posredovao preko malog i jednostavnog dara oca Pija za tu ženu.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er