MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Isus upozorio sveticu: Traže se razne nove pobožnosti, a zaboravlja se ova tako važna pobožnost

Isus upozorava; “Traže se razne nove pobožnosti, a zaboravlja se tako važna pobožnost Duhu Svetomu. Zato su mnogi u zabludi i muci, nemaju spokoja i svjetla. Ne zaziva se Duh Sveti, kako bi trebao biti zazivan!“ Isus joj predaje ove zazive:

Sv. Mirjam od Raspetoga Isusa (1848-1878.) arapska karmelićanka, mističarka i stigmatičarka, živjela je posebnu pobožnost Duhu Svetomu. Jednom joj je prilikom Isus rekao: “Ako me želiš naći, poznavati i poći za mnom, zazovi Svetoga Duha, Onoga koji je rasvijetlio moje učenike i koji rasvjetljuje sve narode što Ga zazivaju u molitvi.

Uistinu, kažem vam: tko god zazove Duha Svetoga, tražit će me, naći će me i doći će k meni, po Njemu. Nježna će biti njegova savjest, poput poljskog cvijeća; ako onaj što moli bude roditelj, u njihovoj će obitelji zavladati mir; u njihovim će srcima biti mir u ovom i u budućem životu.

Vruće želim da razglasiš, da će svi svećenici, koji bi jednom mjesečno slavili sv. Misu na čast Duha Svetoga, time proslaviti Njega, a svi vjernici koji će Ga prisutni u sv. Misi tako častiti, biti će zauzvrat počašćeni od Duha Svetoga; u njihovim će dušama vladati mir i duše im neće umrijeti u tami.

Traže se razne nove pobožnosti, a zaboravlja se tako važna pobožnost Duhu Svetomu. Zato su mnogi u zabludi i muci, nemaju spokoja i svjetla. Ne zaziva se Duh Sveti, kako bi trebao biti zazivan!“
Isus joj predaje ove zazive:

Često molimo ovu molitvu:
Duše Sveti, nadahni me. Ljubavi Božja, sažeži me. Na pravi put, povedi me. Marijo, Majko moja, pogledaj me. S Isusom, blagoslovi me. Od svakoga zla, od svake obmane, od svake pogibelji, sačuvaj me!
(Umjesto „me“ možemo moliti: nas, moju obitelj, moju župu, Crkvu, Domovinu…)

Prije svake druge molitve:
Diši u meni, Duše Sveti, da moje misli budu svete.
Djeluj u meni, Duše Sveti, da moj rad bude svet.
Vodi moje srce, Duše Sveti, da ljubim što je sveto.

Osnaži me, Duše Sveti, da branim što je sveto.
Zaštiti me, Duše Sveti, da i ja uvijek budem svet,
da Te nikada ne izgubim. Amen.
(Sv. Augustin)

U svakoj prilici… Osobno i zajednički… Svakoga dana, ustrajno… U radosti i trpljenju… S vjerom i ljubavlju, ovako molimo, prema objavi don Stefanu Gobbiju, utemeljitelju Svećeničkog Marijanskog Pokreta;

DOĐI, DUŠE SVETI,
DOĐI PO MOĆNOM ZAGOVORU
BEZGREŠNOG SRCA MARIJE,
SVOJE PRELJUBLJENE ZARUČNICE!
(Tri puta)

Čitajmo Bibliju, knjigu božanskog Autora – Duha Svetoga. Molimo litanije, devetnice, himne, posvete i ostale molitve Duhu Svetomu. Uključimo se u karizmatske pokrete Crkve. Činimo djela ljubavi prema bližnjima, nadahnuta Duhom Svetim. Neka Bog Duh Sveti pobijedi duh pobačaja, samoubojstva, kocke, droge, bogopsovke, nasilja, bludnosti, alkohola…

Izmolimo sveta redovnička i svećenička zvanja od Duha Svetoga. Neka On, „Život našeg života“ bude čašćen i slavljen cijelim našim bićem, ljubimo Ga iznad svega, često kroz dan moleći:

 Dođi, Duše Sveti! O dođi Stvorče, Duše Svet!

Blagoslovljen Duh Sveti, Utješitelj!

Klanjam Ti se, Duše Sveti!

Hvala Ti, Duše Sveti! Slavim Te, Duše Sveti!

Ljubim Te i pouzdajem se u Te, Duše Sveti!

Iscijeli me, oslobodi me, zaštiti me, Duše Sveti!

Duše Oca i Sina, veličam Te! Vjerujem u Tebe!

Pobjedniče, Mire, Radosti, Svjetlosti, Ljubavi… Vjerujem Tebi!

Duše Sveti, Zaručniče Majke Marije, smiluj nam se!

Slava Ocu, i Sinu i Duhu Svetomu!
Podaj nam, Svemogući Bože, da žarkim molitvama zavrijedimo primiti Duha Svetoga, da Njegovom milošću budemo izbavljeni od svih napasti i da zadobijemo oproštenje svojih grijeha. Amen.

isus

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er