MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Moćna ‘olujna devetnica’ sv. Majke Terezije za hitne slučajeve koja uvijek bude uslišana

Monsinjor Leo Maasburg, prijatelj i duhovnik svete Majke Terezije, objašnjava u knjizi “Majka Terezija iz Kalkute”, snažnu molitvu Majke Terezije koju je ona molila u hitnim slučajevima i po kojoj su se događala brojna čudesa.

Molitva je uključivala deset ponavljanja molitve “Spomeni se o predobrostiva Djevice…”, a ne devet kako bi se očekivalo od devetnice jer ‘je ona smatrala da će njezina molba biti zasigurno uslišana, zbog čega je uvijek odmah dodavala desetu molitvu u znak zahvale za primljenu uslugu odnosno milost’.

Ova je molitva bila odgovor na ritam života koji je svetica vodila, jer mnogi problemi nisu mogli čekati. Ovu devetnicu Majka Terezija je stalno molila, bilo da je tražila ozdravljenje bolesnog djeteta, prije važnih razgovora ili kad su putovnice nestale; također zatražila je nebesku pomoć kada je gorivo ponestajalo tijekom noćne misije, a odredište je bilo još daleko…. Molbe su joj uvijek bile uslišene.

Prema duhovnom savjetniku svetice iz Calcutte, ova je molitva imala jednu zajedničku stvar s devetodnevnim, pa čak i devetomjesečnim devetnicama: pouzdanje kroz molitvu u Božju pomoć, kao što su apostoli činili devet dana zajedno s Marijom Isusovom majkom, i čekali pomoć obećanu od Duha Svetoga.

Marija kao “posrednica svih milosti”

Otac Brian Kolodiejchuk, postulator za kanonizaciju Majke Terezije, ispričao je da je svetica naučavala da ova devetnica “djelotvorno izražava njezino povjerenje u snagu Marijina zagovora kao posrednice svih milosti”

Kako je rekao, ova molitva “proizlazi iz ljubavi i povjerenja koju je imala u Mariju; bio je to jednostavan način da joj iznesu svoje zahtjeve.”

Brzi odgovor koji je uvijek dobivala zadivio je i ovog svećenika koji je u tome pronašao nadahnuće pa i sam često u raznim potrebama moli: 10 puta Spomeni se… i biva uslišen.

Ovaj svećenik dao je konkretan primjer ove ‘leteće devetnice’ za specifične, hitne situacije u kojima se zalaže Djevica.

Konkretan primjer

Kako se prisjeća, Majka Terezija jednom je ispričala: “U Rimu je tijekom Svete godine 1984. papa išao slaviti misu na otvorenom i okupilo se mnoštvo. Padala je kiša, pa sam rekla sestrama, ‘ajmo moliti leteću devetnicu od devet ‘Spomeni se’, Gospi u zahvalu Bogu za lijepo vrijeme.’

Kad smo i molili dvije, počela je više padati kiša. Rekli smo treću… šestu… sedmu… i u osmom su se svi kišobrani zatvarali, a kad smo završili devetu, ustanovili smo da su svi zatvoreni”.

I poput ovog primjera postoje tisuće, neki s Majkom Terezijom kao svjedokom, mnogi drugi preko samih Misionarki ljubavi, koji se tako mole ili da dobiju hranu ili da izađu iz prometne gužve.

No, izvanredne milosti dogodile su se i kod ljudi koji su poznavali ovu “leteću devetnicu” i njome se služili.

“Olujna devetnica” sv. Majke Terezije

Ovu molitvu molite odjednom 9 puta za milost i 1 za zahvalu za primljenu milost:

Spomeni se, o predobrostiva Djevice Marijo,
kako se nije nikada čulo da si ikoga zapustila
koji se k tebi u zaštitu utekao,
tvoju pomoć zatražio
i tvoj zagovor zamolio.

Ovim pouzdanjem obodren utječem se i ja k tebi, Djevice djevica.
K tebi, Majko, dolazim;
pred tobom, eto, stojim ja, grješnik, i uzdišem:
nemoj, Majko vječne Riječi, prezreti mojih riječi,
nego ih milostivo poslušaj i usliši.
Amen.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er