VJERA I DUHOVNOST

Sv. Maksimilijan Kolbe: Evo kako ćete osjetiti raj na zemlji

Jeste li se ikada pitali kako je na nebu? Znamo da ćemo vidjeti Boga licem u lice i da će naše najdublje čežnje biti ispunjene. Ali ne znamo ni približno koliko bismo htjeli znati. Sv. Maksimilijan Kolbe,  objasnio je kako možemo imati to iskustvo:

Idite na ispovijed sa iskrenošću, marljivošću, dubokom tugom zbog svojih grijeha i čvrstom željom za promjenom. Osjetit ćete iznenada mir i sreću u usporedbi s kojom će se užici ovoga svijeta činiti nebitnima.

Nastojte primiti Isusa u euharistiji uz pravilnu pripremu.

Nikad nemojte dopustiti da vam duša ostane u grijehu, odmah ju očistite.

Hrabro izvršavajte svoje dužnosti.

Upućujte česte i ponizne molitve Božjem prijestolju, pogotovo Bezgrešnoj Djevici.

Pristupajte svakom čovjeku s dobrim srcem, noseći za Boga patnje i teškoće života.

Činite dobro svima, čak i svojim neprijateljima, isključivo iz ljubavi prema Bogu, a ne radi tuđe pohvale ili samohvale. Tada ćete shvatiti što je to predznak neba, a možda ćete pronaći mir i radost čak i u siromaštvu, patnji, sramoti ili bolesti.

Vječni život počinje sada. Raj i pakao potvrde su načina na koji smo odlučili živjeti svoj život. Ako odabiremo sebičnost, ponos, pohlepu, požudu i sve ono što nije Bog, imat ćemo uskoro vrlo realnu predodžbu o tome kako pakao izgleda. Ali ako odaberemo put svetosti, odricanja, opraštanja i ljubavi, osjetit ćemo takav mir i radost te dobiti predodžbu raja. Možda mislite da ste previše grešni da bi iskusili predznak neba, ali to jednostavno nije istina. Nikada nije prekasno vratiti se Bogu. Obratite se iskrenog srca, ispovjedite se i vratite svom nebeskom Ocu koji vas voli.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er