VJERA I DUHOVNOST

Što Biblija kaže o pobačaju?

Biblija je jasna u svojoj obrani života od trenutka začeća, postavljajući temelj crkvenom protivljenju pobačaju. Iako je jasno da se Katolička crkva protivi pobačaju, mnogi se pitaju ima li Biblija što reći o pobačaju.

Dostojanstvo života u maternici

Jedan od najčešće citiranih stihova iz Biblije u obranu života je iz knjige Jeremije piše Aleteia

“Prije nego što te oblikovah u majčinoj utrobi, ja te znadoh; prije nego što iz krila majčina izađe, ja te posvetih, za proroka svim narodima postavih te. Jeremija 1:5

Ovaj jednostavan stih potvrđuje da nas Bog poznaje prije rođenja i da naše dostojanstvo dolazi od Boga, čak i prije nego što se rodimo.

Tvoje su me ruke oblikovale i stvorile. Job 10:8 Prorok Job je također prepoznao da je Bog taj koji nas je stvorio, dajući nam dostojanstvo u utrobi naše majke.

Iz krila majčina ti si me izveo, mir mi dao na grudima majke.. Psalam 22:10

Drugi stih iz psalama ukazuje na našu posvećenost Bogu od prvih trenutaka našeg života unutar naše majke.

Ne smiješ ubiti! Imajući to na umu, kada je Bog rekao: “Ne ubij” u knjizi Izlaska, to uključuje sav ljudski život, od začeća do prirodne smrti.

Općenito je prihvaćeno od strane proučavatelja Biblije da se to odnosi na “ubojstvo” ili namjerno ubojstvo druge osobe, a ne na nečiju slučajnu smrt. Ipak, Isus je čak otišao i korak dalje, osudivši nesveti gnjev kao produžetak ove zapovijedi.

Čuli ste da je rečeno starima: Ne ubij! Tko ubije, bit će podvrgnut sudu. A ja vam kažem: Svaki koji se srdi na brata svoga, bit će podvrgnut sudu. A tko bratu rekne `Glupane!`, bit će podvrgnut Vijeću. A tko reče: `Luđače!`, bit će podvrgnut ognju paklenomu. Matej 5,21-22

Iako je istina da riječ “abortus” nije u Bibliji, Bog je jasan u svojoj objavi da nas intimno poznaje dok smo bili u utrobi naše majke i osuđuje ubijanje ljudskog života.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er