VJERA I DUHOVNOST

Sestra Lucija, vidjelica iz Fatime: “Nebeska kazna je neizbježna, ovo najviše vrijeđa Presveto Srce Isusovo”

Dana 26. prosinca 1957., otac Agustin Fuentes, koji se pripremao postati postulator kauze za proglašenje blaženima Franje i Jacinte Marto, susreo se sa sestrom Lucijom, vidjelicom iz Fatime u njezinu samostanu u Coimbri, Portugal. Ovdje je mogao dugo razgovarati s fatimskom vidjelicom.

Po povratku u Meksiko organizirao je tiskovnu konferenciju povodom svog susreta na kojoj je prenio riječi sestre Lucije. Otac Alonso, službeni arhivar Fatime više od 16 godina, rekao je da je izvješće o ovoj konferenciji objavljeno “sa svakim jamstvom autentičnosti i dužnim biskupskim odobrenjem, uključujući ono biskupa Fatime”. Otac Fuentes rekao je da je poruka došla “s usana glavnog vidioca”.

“Želio bih vam ispričati o posljednjem razgovoru koji sam vodio sa sestrom Lucijom 26. prosinca (prošle godine). Upoznao sam je u njenom samostanu. Izgledala je vrlo tužno, vrlo blijedo i mršavo. Rekla mi je,” “Nitko nije obraćao pažnju” „Oče, Presveta Djevica je jako tužna jer nitko nije obratio pozornost na njezinu poruku, ni dobri ni zli. Oni dobri nastavljaju svojim putem, ali ne pridajući nikakvu važnost Njezinoj poruci. Zli, na koje božanska kazna još nije pala, također nastavljaju svoj grešni život, bez obzira na Poruku. Ali vjeruj mi, oče, Bog će kazniti svijet i učinit će to strašno. Nebeska kazna je neizbježna.”

Tajna još nije otkrivena “Oče, koliko je dana ostalo do 1960. godine? Bit će to vrlo tužna godina za sve, nitko neće moći doživjeti nikakvu radost ako svijet ne bude molio i činio pokoru. Ne mogu iznositi više detalja jer je to još uvijek tajna. Prema volji Blažene Djevice samo papa i fatimski biskup smiju znati tu tajnu, ali je oni radije nisu htjeli znati da se ne utječu na nju. Ovo je treći dio Gospine poruke, koja će ostati tajna do 1960. godine.”

Vezani članci

Rusija, bič Božji „Recite im, oče, da je Blažena Djevica mnogo puta rekla mojim rođacima Franji i Jacinti i meni da će mnogi narodi nestati s lica zemlje. Rekla je da će Rusija biti odabrani instrument Neba da kazni cijeli svijet ako prvo ne obratimo tu jadnu naciju.”

“Odlučujuća bitka” između Marije i Sotone: pad posvećenih duša i svećenika Sestra Lucija mi je rekla: “Oče, đavao se sprema upustiti se u odlučujuću bitku protiv Blažene Djevice. A vrag zna što Boga najviše vrijeđa i što će mu za kratko vrijeme pribaviti najveći broj duša. Tako đavao čini sve da ovlada Bogu posvećenim dušama, jer zna da će tako duše vjernika, ostavljene bez vodiča, lakše pasti u njegove ruke.”

„Ono što posebno vrijeđa Bezgrješno Srce Marijino i Srce Isusovo je pad duša redovnika i svećenika. Đavao zna da za svakog redovnika ili svećenika koji zaniječe svoje sveto zvanje, mnoge duše budu odvučene u pakao… Zbog toga đavao čezne za posjedovanjem posvećenih duša. On ih na sve načine pokušava pokvariti, duše vjernika uspavati i dovesti do najgoreg nepokajanja. Služi se svakakvim trikovima, ide toliko daleko da sugerira odgodu ulaska u redovnički život. Iz toga proizlazi sterilnost nutarnjeg života i, među laicima, hladnoća (nedostatak entuzijazma) prema izgledima da se odreknu zemaljskih zadovoljstava da bi se potpuno posvetili Bogu.

„Reci im također, oče, da su se moji rođaci Francisco i Jacinta žrtvovali jer je u svim ukazanjima Blažena Djevica izgledala vrlo tužna. Nikada nam se nije nasmiješila. Ova tuga, ta tjeskoba koju smo osjetili u njoj prodrla nam je u dušu. Uzrokovana je uvredama protiv Boga i kaznama koje prijete krivcima. I tako mi djeca nismo znali što učiniti, osim pronaći različite načine molitve i žrtvovanja.” Druga stvar koja je posvetila moje rođake bila je vizija pakla. Misija sestre Lucije „Iz tog razloga, oče, moja misija nije ukazivati ​​svijetu na materijalnu kaznu koja ga sigurno čeka, ako se na vrijeme ne pretvori u molitvu i pokoru. Ne! moja misija je podsjetiti svakoga od nas na opasnost od gubitka naše besmrtne duše ako ustrajemo u grijehu.”

Grijeh protiv Duh Svetog – Taj se grijeh sastoji u otvorenom, potpuno svjesnom i dragovoljnom odbacivanju mogućnosti spasenja koja nam se nudi. Ne zaboravimo da je Isus Krist predobar Sin i da neće dopustiti da vrijeđamo i preziremo Njegovu Presvetu Majku. Višestoljetna povijest Crkve čuva svjedočanstva o strašnim kaznama nad onima koji su se usudili napasti čast Njegove Presvete Majke, pokazujući koliko je Gospodin naš Isus Krist uvijek branio čast svoje Majke.

Molitva, žrtva i sveta krunica Sestra Lucia mi je rekla: “Dva oruđa koja su nam dana da spasimo svijet su molitva i žrtva.” O svetoj krunici sestra Lucija je rekla: „Vidite, oče, Presveta Djevica je htjela dati novu učinkovitost molitvi svete krunice u ovim posljednjim vremenima u kojima živimo. Toliko je ojačala svoju učinkovitost da nema problema, koliko god bili teški, materijalne ili osobito duhovne prirode, u privatnom životu svakoga od nas ili u životu naših obitelji, obitelji diljem svijeta, vjerskih zajednica ili čak u životu ljudi i naroda, koji se ne mogu riješiti molitvom svete krunice.

Nema problema, kažem vam, koliko god bio težak, koji se ne može riješiti molitvom svete krunice. Svetom krunicom spasit ćemo sami sebe, posvetit ćemo se, utješit ćemo Gospodina i zadobiti spasenje mnogih duša.”

Pobožnost Bezgrješnom Srcu Marijinu “Naposljetku, pobožnost prema Bezgrješnom Srcu Marijinu, našoj Presvetoj Majci, sastoji se u tome da je smatramo sjedištem milosrđa, dobrote i praštanja i sigurnim putem kojim ćemo ući u nebo.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er