ZANIMLJIVOSTI

Šest najdugovječnijih sestara? Zajedno imaju 570 godina

Sestre Overall iz Farmingtona u državi Missouri nedavno su predale svoje podatke Guinnessovoj knjizi rekorda jer vjeruju da drže rekord za najdugovječniju skupinu od šest sestara.

Njihove godine su u rasponu od 88 do 101, a kada se zbroje, daju više od pola tisućljeća.

„Osjećamo se vrlo blagoslovljeno“, objasnile su sestre te s osmijehom dodale: „Bog je bio dobar prema nama!“

Odluku da kontaktiraju Guinnessovu knjigu rekorda inicirao je sin Dean najstarije sestre Norme.

„Budući da je većina sestara u 90-ima, ovo je povijest u nastajanju i možda smo stvarno na tragu nečega ovdje“, kazao je. Njihov potencijalni rekord posebno je impresivan kada se uzme u obzir da je prosječni životni vijek žena u SAD-u trenutno 79,3 godine, a svih šest je premašilo ovu brojku, piše portal nedjelja.ba.

Sestre su se požalile kako im je najveća tuga što ovo iskustvo ne mogu podijeliti sa svojim jedinim bratom Stanleyjem Overallom Jr. koji bi ove godine imao 102 godine da nije preminuo nakon biciklističke nesreće u 81. godini.

„Mislim da bi bio oduševljen (mogućim svjetskim rekordom) i jako ponosan na sve svoje sestre jer su mu značile sve na svijetu“, objasnila je Stanleyjeva kći.

S ukupnom starošću od 570 godina, sestre čekaju odgovor o tome jesu li postavile svjetski rekord. I bez obzira na ishod, izrazile su osjećaj da su „vrlo blagoslovljene“ zbog života koga su dijelile.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er