MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Stavite svoju djecu pod zaštitu sv. Josipa ovom snažnom molitvom

Biti roditelj nosi svoje brojne radosti ali i brojne križeve. Jedan od njih je stalna zabrinutost za vašu djecu, osobito kad odrastu i više nisu pod vašom izravnom brigom i utjecajem. To može biti stresna situacija, ali ona može biti olakšana vjerom i pouzdanjem u Boga.

Sveti Josip bio je dobro upoznat sa brigama i strepnjama koje donosi roditeljstvo a poznat je kao moćan zagovornik roditelja.

Sveti Josip, Isusov zemaljski otac i hranitelj na sličan je način spoznao tjeskobu roditeljstva. Nije uvijek u potpunosti razumio svoga sina i misiju zbog koje je došao na zemlju. Josip je jednostavno morao vjerovati da će sve u konačnici biti dobro.

Zbog toga su se mnogi roditelji kroz stoljeća obraćali sv. Josipu i tražili njegovu posebnu zaštitu nad djecom. Poznat je kao moćan zagovornik i može osigurati da Bog čuje vapaj svakog roditelja koji ga zazove s vjerom.

Molitva sv. Josipu

Sveti Josipe, ti si bio hranitelj i čuvar, zakonski i djevičanski otac i odgojitelj najboljeg djeteta Isusa. Očinskim si ga srcem volio, na njega si mislio, za njega si radio, s njime si molio, njega u dobar život upućivao. Ništa ti nije bilo teško za njega učiniti. Tvoj uzorni život svijetlio je Isusu kao sjajni primjer svake dobrote. Ti si bio tome Djetetu  sreća i radost, a on je bio tvoja sreća i radost. Josipe dragi, preporučujemo ti našu djecu.

Zagovaraj ih kod Isusa, koji je tebe na zemlji slušao, a koji je svemoćan. Naše brige i tjeskobe za našu djecu u ovim vremenima teške su i velike. Prijete im mnoge opasnosti da otiđu na stranputicu i da zaborave Gospodina Boga i svoje duše. Neki su već i otišli širokom putem propasti… Vruće želimo i molimo, da kod naše djece u što većoj mjeri osjetimo duh dobrote Isusove… Pomozi i nama roditeljima da naša djeca u nama osjete i vide što više od Tvoje dobrote i ljubavi! Amen.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button