VJERA I DUHOVNOST

Savjeti Padre Pija za dobru korizmu

Misli Padre Pija nas iznova podsjećaju na ono što je bitno.

1. Prije svega duhovno ratovati. Moramo imati pred sobom činjenicu da smo na zemlji u bojnom polju, da nas mnoge stvari i osobe žele odvratiti da primimo u raju krunu pobjede. Ovo je mjesto testiranja i nagradu ćemo dobiti gore.

Ta borba je potrebna da ne izgubimo iz vida da je nebo cilj i da nas Gospodin poziva u raj. Sve ono čega se trebamo odreći jest samoga sebe. Primiti križ i slijediti ga. Sotona je ričući lav koji traži koga da proždre i to moramo stalno imati na umu tijekom korizme.

2. Prionuti uz krunicu. Imati to moćno oružje, oružje koje je vezano za prvi savjet za duhovno ratovanje. Krunica je najbolje oružje za bitku. Čvrsto se držite krunice. Budite vrlo zahvalni Gospi jer nam je ona dala Isusa i jer nam je dala dar krunice.

Ljubite našu Gospu i učinite je voljenom jer ipak nam je ona darovana za Majku, Majku koja nas po zrncima krunice još više usmjerava Gospodinu. Ljubite ovu skromnu Djevicu koja ništa ne uzima za sebe već nas usmjerava prema Kristu. Molimo uvijek i svaki dan.

3. Ne bojte se poniznosti. Poniznost je moć i daje jednu snagu. Mi snizujemo sebe da bi još više i jače mogli slijediti Gospodina. Uz poniznost uvijek dolazi ona vjerna pratiteljica, a to je čistoća.

Naš pogled se ne mijenja. Otac Pio je govorio da se ta dva krila poniznost i čistoća čine tako laganima da nas nose Gospodinu. beskrajna i gotovo nas čini božanskima.

4. Ne očekujte brzi uspjeh. Duhovni život je dugo putovanje. To je cjeloživotni projekt. Idite dan po dan i korak po korak. Ako posrnete i padnete, odmah ustanite i nastavite dalje. Nikad ne odustajte. U duhovnom životu morate svaki dan ići jedan korak naprijed, odozdo prema gore. Ne smijete odustati.

Potpuna radost i sreća su u Gospodinu.

5. Vaša nesreća nije sve na svijetu. Vaša sreća nije sve na svijetu. Potpuna radost i sreća su u Gospodinu. Nemojte se zadržavati u svojim osjećajima, nego sanjajmo onu radost i molimo za onu radost koju ćemo tek primiti. Držimo oči usmjerene prema Gospodinu prema istinskoj sreći. Pustimo da nas Gospodin vodi. Ne dozvolite osjećajima da određuju hoćete li misliti da duhovno napredujete ili ne.

Sreća i uspjeh prema standardima svijeta su potpuno u suprotnosti od duhovnog napretka.  Stalno gledajte u Njega dok vas vodi do rajske zemlje. Neka vam ne bude bitno hoće li vas Isus do raja voditi pustinjom ili livadom, sve dok je On uvijek s vama a vi ne dođete u posjed blagoslovljene vječnosti.

6. Isključite ekrane u vrijeme korizme. Ugasite TV. Smanjite korištenje Facebooka i ostalih računalnih stvari. Pročitajte neke dobre knjige. Nahranite dušu. Ne smatrajte da sam previše zahtjevan ako vas opet zatražim da svete knjige smatrate važnima i čitate ih što češće. Duhovno vam je štivo neophodno kao i zrak koji dišete.

7. Budite pozorni na svetoj misi. Bog je prisutan. To nije samo neki “obiteljski objed” ili motivacijski govor za vrijeme kojeg mi odlučujemo da ćemo učiniti ovaj svijet boljim mjestom. To je prag raja i jedna potpuna, savršena žrtva koja dolazi u sadašnji trenutak i donosi blagoslov za sve naše potrebe. Obnovite svoju vjeru odlazeći na svetu misu.

Koncentrirajte se na misterij koji se odvija pred vašim očima. U mislima otiđite na Kalvariju i meditirajte o Žrtvi koja je ponudila Sebe Božjoj Pravednosti i platila cijenu vašeg otkupljenja… Kad bismo samo znali koliko Bog cijeni ovu Žrtvu, riskirali bismo svoj život da dođemo na svetu misu.

Kad bismo samo znali koliko Bog cijeni ovu Žrtvu, riskirali bismo svoj život da dođemo na svetu misu.

8. Vaša disciplina u vrijeme korizme pomoći će vam da pročistite svoju ljubav prema stvorenim stvarima i naučite ispravno voljeti stvari koje su vječne. Posvetite veliku pažnju da se duhovno nahranite. Prema tome, ne budite obeshrabreni.

Činite male žrtve, ali neka budu vrijedne. Onaj koji se veže za zemlju ostaje privezan za nju. Nasilnim je načinom trebamo napustiti. Bolje je odvajati se malo po malo, nego odjednom i potpuno. Uvijek mislimo na raj.

9. Ne budite obeshrabreni. Vi mislite da vi radite dobro, ali zapravo to Bog radi unutar vas. Kad to shvatite, još ćete više željeti surađivati s Božjom voljom i to će vas još brže odvesti na pravi put. Ponizimo se i priznajmo sebi da bismo bez Božje zaštite bili ranjeni svim vrstama grijeha.

Zbog toga moramo živjeti u Bogu, tako da ustrajemo u onome što radimo i služimo mu bez obzira na posljedice.

Budite potpuno predani Bogu i On vas neće iznevjeriti.

10. Budite potpuno predani Bogu i On vas neće iznevjeriti. Sjetite se retka iz Biblije: “Uzdaj se u Jahvu svim srcem i ne oslanjaj se na vlastiti razbor. Misli na Nj na svim svojim putovima i on će ispraviti tvoje staze.” Pokušajmo služiti Gospodinu svim svojim srcem i voljom. On će nam uvijek dati više nego što zaslužujemo.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button