ČITLUKHERCEGOVINAMEĐUGORJE

Revolt na Međugorje i Hrvatsko pučanstvo Hercegovine. Indirektno revolt na čitavu FBiH.

Nakon niza apela državi FBiH za otvaranje granica prema stranim državljanima od strane pojedinaca, same Općine Čitluk pa do raznih vladinih institucija i ministarstava, revolt se i dalje vrši na samo Međugorje, Općinu Čitluk i s predznakom H. Točnije prije par desetaka sati je pokrenuta Online peticija u svrhu apeliranja vlastima FBiH i Hrvatske da se granice otvore za strane državljane. Online peticiju je potipsalo kroz 36 sati preko 1000 ljudi, to su 90% potpisi prikupljeni iz same Hercegovine, a dobar dio toga iz same Općine Čitluk.

Iskreno, navikli smo na revoltiranje iz drugih krajeva države BiH, ali nismo navikli na revolt domaćeg hrvatskog pučanstva koji su jedva dočekali situaciju kakva je zadesila samo Međugorje kao i općinu Čitluk. Na raznim portalima je objavljena peticija, ali čitajući komentare osoba iz Hercegovine čak i onih koji su radili u Međugorju, su dočekali svojih 5 minuta slave te su počeli davati podršku ovoj situaciji, te kritizirati “Međugorčane” tj, svoje sadašnje ili bivše poslodavce. Peticija je pokrenuta upravo da se popravi stanje koje je kritično za stanje u općini Čitluk te bi se otvaranjem granica za strane državljane popravila i trenutna situacija ne samo u Međugorju, već u čitavoj Hercegovini, kao i budžet FBiH.

Dok Hrvatska bilježi pojačan prirast turizma na spram onog što su očekivali, oko 50% na sezonu 2019, ministrica turizma Edita Đapo je zadovoljna posjetom Neumu. Bogu hvala, nek nam Neum radi, ali ta minisitrica ni u jednom kontekstu turizma nije spomenula Međugorje, Mostar ili Sarajevo. Bitno je da Neum zadovoljava, da bi se nakon kritika pojedinih medija i pojedinaca pokušala ispraviti za 3 dana gdje apelira na turizam inače u čitavoj BiH.Dobro jutro draga naša ministrice, jer nepojmljivo je da ministar turizma nema pojma šta se događa u njegovom resoru. Mnogi su odjavili svoje obrte i poslali radnike na biro za zapošljavanje, dok se pojedini još bore čekajući otvaranje granice, ali na žalost kako stvari stoje Vjeće ministara nema namjeru otvarati trenutno. Pa nebi ni mi kad bi imali ministarske plaće redovne svakog 3ćeg u mjesecu. Ali, eto ne možemo svi biti ministri niti imati ministarsku plaću.

Ovim putem apeliramo sve nadležne institucije da razmotre opciju otvaranja granica prema stranim državljanima. Već kad nam ne može država pomoći dovoljno, pustite nas barem da sami sebi pomognemo i pokrenemo gospodarstvo ne samo naše općine neg čitave Hercegovine. Kad se razne turističke destinacije poput Hrvatske, Italije, Francuske, Španjolske, Grčke, Turske mogu nositi s epidemiološkom situacijom, onda “MOŽEMO I MI”, jer na vama je iduči potez predsjedavajući Zorane Tegeltija!

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er