CRKVAVIJESTI

Biskup Komarica na svetkovinu sv. Ilije: Ostanite u vjeri svojih predaka

Banjolučki biskup Franjo Komarica predslavio je u nedjelju 18. srpnja misu svetkovine sv. Ilije u novoj župnoj crkvi u Liskovici, objavila je Tiskovna agencija Banjolučke biskupije, a prenijela Nedjelja.ba

Više desetina župljana župe Liskovica kod Mrkonjić grada, izbjeglih na početku rata 1992. godine i nastanjenih u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Njemačkoj, stiglo je u svoju rodnu župu i rodnu župu svojih roditelja, da bi s malobrojnim župljanima, koji su se uspjeli vratiti i trajno se nastaniti na svojoj očevini i djedovini, svečano proslavili, kao i svake godine, svetkovinu sv. Ilije Proroka

Više desetina župljana župe Liskovica kod Mrkonjić grada, izbjeglih na početku rata 1992. godine i nastanjenih u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Njemačkoj, stiglo je u svoju rodnu župu i rodnu župu svojih roditelja, da bi s malobrojnim župljanima, koji su se uspjeli vratiti i trajno se nastaniti na svojoj očevini i djedovini, svečano proslavili, kao i svake godine, svetkovinu sv. Ilije Proroka.

Biskup Komarica je u propovijedi posvijestio Božju objavljenu istinu o trajnoj Božjoj brizi i ljubavi prema čovjeku i cijelom ljudskom rodu te obvezu čovjeka i narodā da uzvraća Bogu ljubav i zahvalnost, obdržavajući i čuvajući Božje zapovijedi. Povezao je ulogu sv. Ilije proroka i drugih starozavjetnih proroka s ulogom Krista i njegove Crkve tijekom svih stoljeća njene povijesti, kao i u današnjem vremenu.

Biskup Komarica : Ostanite u vjeri svojih predaka

Podsjetio je nazočne i na burnu i dramatičnu povijest Crkve u njihovoj župi i na postojanost njihovih predaka u vjeri Kristu i njegovom Evanđelju. Pohvalio ih je i obodrio da i oni ostaju vjerni vjeri svojih otaca i predaka, gdje god da se sada nalazili. Zahvalio im je za ljubav prema Crkvi i u novim svojim životnim sredinama, ali i u svome rodnom kraju. Pohvalio je njihovu spremnost da obnavljaju svoje, u ratu uništene domove, kao i svoju župnu crkvu i kapelice na svojim grobljima.

Obodrio ih je da udruženim snagama, tražeći dodatnu pomoć kod svojih novih prijatelja i poznanika, prikupe potrebna novčana sredstva za daljnje nužne radove na što skorijem dovršenju svoje župne crkve i njezine posvete.

S biskupom je misu suslavio župni upravitelj vlč. Darko Anušić.

Nakon slavlja biskup Komarica je, zajedno sa svim misarima, predmolio pred crkvom i (glavnim) grobljem u župi, dodatne molitve za sve preminule „župljane, župnike i dobročinitelje župe“.

Poslije liturgijskog slavlja mons. Komarica i vlč. Anušić zadržali su se još nekoliko sati u druženju sa župljanima koji su biskupu iznosili svoje probleme, poteškoće i planove za sebe i budućnost svoje župe.

komarica

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er