VIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Preminula Ena Šarac- djevojčica velikog srca

Osječanka Ena Šarac (24), čudo od djeteta, koja je početkom osnovne škole oboljela od tumora na mozgu, a kojoj je prije nešto više od tri godine otkriven neoperabilni tumor na kralježnici, nakon čega ju je pogodila i dijagnoza akutne mijeloične leukemije izgubila je bitku za život potvrdili su u KBC Sestre milosrdnice u zagrebačkoj Vinogradskoj ulici.

Vijest o smrti Ene Šarac prenosimo s portala  Zagreb.info.

Preživjela je tri sepse, pet kirurških otvaranja glave, operaciju noge, dobila je dijabetes, a potom su krenuli problemi s bubrezima. Usprkos svim bolestima koje su ju godinama pratile i činjenici da su je iste prikovale uz invalidska kolica, mlada Osječanka nikad nije klonula duhom, te je pokazala da ima lavlje srce. I medicinsko osoblje bilo je iznenađeno koliko pozitive i snage ima ova djevojčica tijekom svoje borbe nakon koje bi uvijek podigla glavu gore i nastavila hrabro dalje.

Njena majka, krajem je godine bila sretna što njenu mezimicu ništa tad nije boljelo, iako je s tugom u glasu govorila o svojoj Eni, te istovremeno ponosna što njeno dijete ima srce puno ljubavi.

Gesta za petrinjskog dječaka

Posljednji put Ena je gestom oduševila cijelu Hrvatsku kad je preko Facebooka potražila dječaka Leona stradalog u potresu kojemu je željela pokloniti svoj novi Play Station 4 kojega je od roditelja dobila za Božić.

Naime, ne samo Hrvatsku već i svijet obišle su fotografije šokantnih scena izvlačenja Josipa Hodaka i njegova četverogodišnjeg sina Leona iz smrskanog automobila u središtu grada, iz kojega su čudom spašeni. Upravo njemu Ena je odlučila pokušati vratiti osmijeh na lice.

“Molim vas, ako itko zna ime ovog dječaka da mi javi. Taj strah u njegovim okicama ne mogu zaboraviti. Poklanjam mu od srca novi Play Station 4, sve igrice, joysticke, punjač za njih. Sve je novo i roditelji su mi ga kupili za Božić na 24 rate da skratim vrijeme u krevetu, ali ne mogu kada mi je to dijete stalno u glavi. Pomozite mi samo da dođem do njega MOLIM VAS. Ljubavi malena, javi se, kada bude sve dobro da se igraš u svom domu. Žao mi je svih i pomogla bi svima ali ispunite mi moju želju”, napisala je Ena Šarac na Facebook, a nakon samo par sati javila se majka dječaka Leona.

Na Facebook profilu Eny Šarac napisano je “Enica najveća i najčistija duša ovog svijeta postala je nebeski anđeo. Čuvaj svoje roditelje koji će teško ovo preživjeti. Čuvaj svoje anđele. Prijateljica Enicine obitelji.

Enin najveći san bio je posjet Svetom Ocu što joj se i ostvarilo prije sedam godina.

Počivaj u miru Božjem anđele!

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button