CRKVAMOLITVE

POSVETNA MOLITVA DUHU SVETOM

Katekizam Katoličke Crkve uči nas da je Crkva mjesto naše spoznaje Duha Svetoga i to, između ostalog, po molitvi u kojoj nas On zagovara. Utecimo se, dakle, Duhu Svetome molitvom i upoznajmo ga! 

POSVETNA MOLITVA DUHU SVETOM

Duše Sveti, ovog trenutka, ponizna srca stojim pred Tobom. Prožmi me svojim duhom i mirom. Svoju mladost darujem Tebi i potpuno Ti se predajem. Vodi me i krijepi na putu moga života. Ne napuštaj me ni onda kada iz slabosti upadnem u grijeh.

Duše Sveti, ispuni me svojim darovima – duhom mudrosti, razuma, znanja, savjeta, jakosti, pobožnosti i straha Božjega. Vrati me k Sebi. Rasplamsaj u mome srcu neugasivu ljubav prema Tebi, daj da je nosim u svome srcu i dijelim sa svima onima koje mi dovedeš na moj životni put. Pomozi mi očuvati čistoću srca, duše i tijela i u radosti izvršavati svakodnevne dužnosti, te tako živjeti svetim životom, meni i svim mojim bližnjima na blagoslov i spasenje, a Tebi na hvalu i slavu. Amen.

SVAKODNEVNA MOLITVA DUHU SVETOM

Svoju ljubav Bog je obećao onima koji za nju mole: „Otac vaš s nebesa obdarit će Duhom Svetim one koji ga zaištu“! (Lk 11,13). Izmoli svaki dan ovu snažnu molitvu Duhu Svetom koju je napisao sveti Augustin i ne boj se!

O, božanska Ljubavi, sveta zajednico Svemoćnog Oca i Preblaženog Sina, svemoćna pomoći, Duše Sveti, predobri Tješitelju žalosnih! Izlij se svojom jakom silom u dno srca moga, prebivaj u njemu i razveseli sve tamne kutove te zapuštene kuće trakom svoga sjajnog svjetla, pohodi me i oplodi obilnom rosom svojih milosti tvrdu zemlju duše moje, koja odavno potpuno suha gine i vene.

Rani strelicom svoje ljubavi moju nutrinu, užeži i pronikni spasonosnim plamenom duh moj, rasvijetli me ognjem svete revnosti i sažeži sve što je nečisto, a što se tako čvrsto drži duše mi i tijela! Napoji me rijekom svojih slasti, da više ne pođem za otrovnom slašću ovoga svijeta. Sudi mi, Gospodine, i odvoji me od naroda nesvetoga, uči me vršiti tvoju Volju, jer Ti si Bog moj!

Vjerujem da Ti svakoga, u kome stanuješ, činiš hramom Oca i Sina. Blago onome, tko te za gosta primi, jer će se, po tebi, u njemu nastaniti i Otac i Sin.

Dođi, predobri Tješitelju žalosne duše, Zaštitniče i Pomoćniče u sreći i nesreći! Dođi, Štite slabih, Pomoćniče palih! Dođi, Učitelju poniznih, Uništitelju oholih! Dođi, preljubezni Oče sirotih, Okrepitelju bolesnih, Zvijezdo morska onih, koji plove na moru, luko spasa, jedini ukrase svih živih i jedini spase svih umirućih!

Dođi, Duše Sveti, smiluj mi se i promijeni me po svojoj volji. Udostoj se k meni doći, da ti moja poniznost prema tvojoj veličini, moja slaboća prema tvojoj jakosti, prema punini tvoga Milosrđa, omili. Po Isusu Kristu, mojem Spasitelju, koji s Ocem, u tvojem jedinstvu, živi i kraljuje u sve vijeke vjekova. Amen.

sv. Augustin

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er