VJERA I DUHOVNOST

Posvetite svoj dom svetom Josipu i zaštitite ga od zlih duhova

Sveti Josip nam je potreban sada, više nego ikad. Naš je svijet prihvatio duboko antikršćanske ideje. Mlade ljude privlače demonske stvari više nego ikad. Perverzija ispunjava internet, televiziju i našu politiku. Đavao je uistinu Princ ovoga svijeta, a mnogi su njegovi odani podanici! Za nas koji imamo svetog Josipa, nemamo se čega bojati. Međutim, moramo djelovati šireći pobožnost strahu zlih duhova. Trebamo njegovu stalnu zaštitu za naše obitelji i djecu.

I nasta rat na nebu: Mihael i njegovi anđeli zarate se sa Zmajem. Zmaj uđe u rat i anđeli njegovi, ali ne nadvlada. I ne bijaše im više mjesta na nebu. Otk 12, 7-8

I vidje Bog da je svjetlost dobra; i rastavi Bog svjetlost od tame. Post 1, 4

O đavlu znamo iz crkvene predaje. Sotona je bio najveći Božji anđeo, veći od ostatka stvorenog svijeta. Tada se pobunio. No jedan je arkanđeo stao protiv njega. Hebrejsko ime Mihael dolazi od fraze koja se često prevodi kao ‘Tko je kao Bog?’. Međutim, bolji, moderniji prijevod bio bi ‘Tko se može usporediti s Bogom?’. Ovo je važno, jer nam pomaže razumjeti rat na nebu (Otk 12) i kako je Bog upotrijebio svetog Mihaela kako bi odvojio Svjetlost od Tame (Post 1), prenosi portal Muževni budite s onepeterfive.com.

Naš Bog je Bog hijerarhije. Sve su mu stvari podređene. Sve je posloženo i u harmoniji. No đavao je odbacio ovu hijerarhiju. Zahtijevao je jednakost s Bogom. Đavao je bio prvi, istinski egalitarist – ne zato što se brinuo za sva različita “prava” koja naši moderni egalitaristi neprestano zahtijevaju, već zato što je mrzio biti niži od bilo koga drugog. Tada je ustao pravedni arkanđeo i ponudio izazov koji će postati njegovo ime. “Tko se usuđuje uspoređivati ​​s Bogom?” Okrunjen je za Princa arkanđela i poslan je u bitku protiv Sotone.

Sveti Josip se može usporediti sa “zemaljskim Mihaelom”.

Svetog Josipa pakao mrzi više nego svetog Mihaela ili čak našeg Gospodina. To je zato što je Krist božanski, a sveti Mihael čisti duh, dok je sveti Josip puki čovjek. Tradicija drži da sveti Josip nikada nije počinio smrtni grijeh. To je zasigurno bilo kroz posebnu, božansku milost. Sotona nikada nije taknuo svetog Josipa na bilo koji značajan način. Zbog toga je sveti Josip dobio naslov “Spasitelj Spasitelja”. Đavao nikada ne može naštetiti svetom Josipu. Cijeli se pakao straši njegove svete prisutnosti.

Svetog Josipa pakao mrzi više nego svetog Mihaela ili čak našeg Gospodina.

Sveti Josip spasio je malog Isusa od srdžbe kralja Heroda odvevši Njega i Gospu u Egipat. Sveti Josip je spasitelj našega Gospodina jer je spasio Krista od smrti. Zašto je Bog dopustio da puki ljudski čovjek, poput svetog Josipa, spasi drugu osobu Presvetoga Trojstva? Zašto je Bogu “trebalo” niže stvorenje da Ga brani od svijeta? Iz istog razloga iz kojeg je Bog koristio manje biće, sv. Mihaela, za obranu neba i zemlje od pakla. Bog djeluje kroz svoja stvorenja kako bi ostvario svoje ciljeve.

Sveti Josip ima naziv ‘strah zlih duhova’. Sveti Josip je čak moćniji od svetog Mihaela u obrani od paklenih sila. Sveti Josip dobio je zadatak da čuva i štiti crkvu – Svetu obitelj, koja je bila Crkvom u svome djetinjstvu – u samom njezinu začeću. Očeva je dužnost zaštititi svoju suprugu i obitelj. Sveti Josip daje nam najveći primjer očinske i muževne ljubavi. Štitio je i brinuo se za Svetu obitelj, a Crkvu sada štiti od demona i pruža nam milosti odozgo.

Egzorcisti bi trebali zazivati svetog Josipa! Mnogi tradicionalni katolici svoje domove posvećuju Svetim i Prečistima Srcima Isusa i Marije. Ne bismo trebali zaboraviti svoje domove posvetiti i Prečistom Srcu svetog Josipa. Mnogi se ljudi danas bave praznovjernim umijećem kupnje i zakopavanja kipa svetog Josipa naopako. To nije crkvena tradicija! Umjesto toga kupite kip sv. Josipa za svoj dom i neka ga svećenik blagoslovi. Posvetite svoj dom strahu zlih duhova i zatražite zaštitu svetog Josipa u ova demonska vremena.

Posvetite svoj dom strahu zlih duhova i zatražite zaštitu svetog Josipa u ova demonska vremena.

Sveti Josip je zaštitio sveti dom naše Gospe i našega Gospodina. Zaštitit će i vaš dom. Svećenici bi svoje župe trebali posvetiti svetom Josipu. Te su stvari posebno važne, jer je kao suprug i otac sveti Josip bio svećenik Svete obitelji. Na taj način sveti Josip može biti otac i svećenik vašeg doma i župe kao što je bio Kristu na zemlji.

Iako to nije toliko jasno navedeno u kršćanskim spisima, Židovi su u drevnom svijetu vjerovali da je sveti Mihael stajao pred Bogom prinoseći žrtvu pred vječnim prijestoljem. Sveti Mihael Princ je arkanđela i član je nebeske hijerarhije. Posao svetog Mihaela nije bio samo pobijediti Sotonu, već i slaviti Boga u svakom trenutku na nebu. Sveti Josip je za nas novi Mihael.

Dok je bio na Zemlji, sveti Josip nije prestao obožavao svoga Posinka. Naš je Gospodin naučio hodati i govoriti zbog onoga što ga je naučio sveti Josip. Ako je Gospa bila Kovčeg Novoga saveza, onda je sveti Josip, kao svećenik Svete obitelji, vodio prvu procesiju s Presvetim dovodeći Gospu (dok je bila trudna) iz Nazareta u Betlehem. Sveti Josip je čitav život obožavao svog Posinka. Osim Gospe, nitko nije volio našega Gospodina više od svetog Josipa. Nitko ne želi zaštititi Crkvu više od našeg zemaljskog oca.

Sveti Josip nam je potreban sada, više nego ikad.

Sveti Josip nam je potreban sada, više nego ikad. Naš je svijet prihvatio duboko antikršćanske ideje. Mlade ljude privlače demonske stvari više nego ikad. Perverzija ispunjava internet, televiziju i našu politiku. Đavao je uistinu Princ ovoga svijeta, a mnogi su njegovi odani podanici! Za nas koji imamo svetog Josipa, nemamo se čega bojati. Međutim, moramo djelovati šireći pobožnost strahu zlih duhova. Trebamo njegovu stalnu zaštitu za naše obitelji i djecu.

Pomolimo se,

o,  strahu zlih duhova, naš svijet treba tvoju milost sada više nego ikad. Daj nam svoju milost i zaštiti nas u borbi protiv demona. Čak te i Princ arkanđela i Gospa slušaju na nebu! Čega da se bojimo kad ti, naš zemaljski otac, možeš cijelom nebu narediti da nam pomogne? Pošalji nam sada sve rajske vojske i zaštiti nas od paklenih sila.

Sancte Ioseph, terror daemonum, Ora pro nobis!

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er