REGIJAVIJESTI

Plenković predstavio sastav nove Vlade: Otkrio imena svih ministara i potpredsjednika

U ponedjeljak poslijepodne održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.


Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković predstavio je sastav nove vlade. Nakon toga medijima je obznanio imena novih članova Vlade i poručio: “Svi su dobili apsolutnu podršku”.

Za predsjednika Sabora predložen je Gordan Jandroković, a za potpredsjednike Željko Reiner i Ante Sanader. Branka Bačića predložili su za predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a, javlja Dnevnik.hr.

Vlada će imati 18 članova, 4 potpredsjednika

Plenković je kazao da će Vlada imati 18 članova i četiri potpredsjednika. ”To su Tomo Medved, ujedno i ministar branitelja, Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, ministar financija Zdravko Marić te gospodin Boris Milošević, potpredsjednik Vlade i onaj koji zadužen za društvene djelatnosti i manjinska prava”, rekao je.

Ostali članovi Vlade su: ministar obrane Mario Banožić, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, ministar branitelja Tomo Medved, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar financija Zdravko Marić, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ministar gospodarstva i održivoga razvoja Tomislav Ćorić, ministar graditeljstva, prostornoga uređenja i državne imovine Darko Horvat, ministar rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar zdravstva Vili Beroš, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te kao ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

‘Dobili smo apsolutnu podršku na sastanku u stranci. Program Vlade se finalizira i bit će predstavljen uskoro. Išli smo na smanjivanje ministarstava, a četvero kolega iz prethodne Vlade prelaze u Sabor”, rekao je.

Imena svih ministara

Ministarstvo branitelja – Tomo Medved

Ministarstvo unutarnjih poslova – Davor Božinović

Ministarstvo financija – Zdravko Marić

Ministarstvo turizma i sporta – Nikolina Brnjac

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije – Nataša Tramišak

Ministarstvo znanosti i obrazovanja – Radovan Fuchs

Ministarstvo gospodarstva i održivoga razvoja – Tomislav Ćorić

Ministarstvo graditeljstva, prostornoga uređenja i državne imovine – Darko Horvat

Ministarstvo obrane – Mario Banožić

Ministarstvo uprave i pravosuđa – Ivan Malenica

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike – Josip Aladrović

Ministarstvo kulture i medija – Nina Obuljen Koržinek

Ministarstvo vanjskih poslova – Gordan Grlić Radman

Ministarstvo zdravstva – Vili Beroš

Ministarstvo poljoprivrede – Marija Vučković

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture – Oleg Butković

Za Natašu Tramišak premijer kaže kako se radi o stručnjakinji koja je na EU fondovima dosad radila u Osječko-baranjskoj županiji, pa podsjeća da je Radovan Fuchs bio ministar znanosti, obrazovanja i sporta prije desetak godina.

Novinari su upitali kako to da je baš Marija Banožića imenovao ministrom obrane.

“Ovaj put moj je odabir pao na čovjeka mlađe generacije. Tim resorom se može baviti i netko tko nije sudjelovao u Domovinskom ratu zbog svojih godina. Imali smo sreću da su nam u prvoj Vladi sudjelovala dvojica generala pobjedničke hrvatske vojske. Sad, za ovaj ciklus, želimo da to bude netko drugi”, poručio je Plenković.

Plenković je potvrdio da će u drugom mandatu krenuti u funkcionalno spajanje općina, ali dodaje da se radi o procesu koji će trajati, prenosi Jutarnji.

Plenković tvrdi i da nije vidio objašnjenje predsjednika Zorana Milanovića zašto ne dolazi na kostituirajuću sjednicu Sabora.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er