CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Pet načina kako se othrvati iskušenju u korizmi

Teško vam je odustati od omiljene poslastice, one koje ste se odrekli u korizmi? Evo male pomoći kako uspijeti!

Možda je ove godine suzdržavanje od omiljene slatke poslastice ili pića dvostruko teže. No, iako se čini da smo u našim životima zbog Covida-19 od puno toga odustali, možda ste ipak odlučili ući u duh korizme odričući se nečeg posebnog za vas.

Kako ulazimo u drugi tjedan korizme, možda će vam se biti nezgodno oduprijeti nagonu da podlegnete toj poslastici od koje ste se odlučili odreći dugih 40 dana. Da bismo vas malo ohrabrili, evo nekoliko korisnih savjeta kako zadržati svoju predanost i pokazati tim iskušenjima tko je šef, donosi Aleteia.

Daleko od očiju, daleko od uma

Ako se odričete u korizmi određene grickalice ili pića, sve što vam je od tog nepoželjnog preostalo možete smjestiti u svoj dom na jedno mjesto. Tada ono što vam je nepoželjno možete zaključati ili natjerati nekoga da sakrije ključ ili te slastice ili piće staviti izvan dohvata da vam dvostruko bude teže dosegnuti onoga čega ste se odrekli.

Uzmite rekvizit

Možete dodati Isusovu sliku ili možda raspelo, pored iskušenja, tako da imate fizički podsjetnik zašto se trudite.

Neželjeni darovi

Ako vam neki od vaših dragih prijatelja ponude nešto čega ste se odrekli u korizmi, stavite to u kutiju i zadržite to za nakon korizme. Ako je pokvarljivo, s užitkom ponudite taj dar nekome drugome.

Podijelite svoju muku

Ako vam je teško držati se svoje odluke, budite sigurni da su vaši voljeni svjesni toga. Kad kažete prijateljima i obiteljima da se odričete nečega u korizmi što vam je važno, mogu vam ponuditi poticaj i podršku i držati svoju posudu s kolačićima daleko od vaših lutajućih očiju kad ih posjetite.

Promijenite perspektivu

Umjesto da razmišljate o onome čega se odričete u korizmi, više mislite o onome što dobivate. Bilo da se radi o zdravijoj prehrani ili boljem razumijevanju moći iskušenja, iskoristite ovu priliku da prihvatite cijelih 40 dana kao prekrasno duhovno putovanje koje vas još više približava Bogu.

www.medjugorje-news.com/hkm.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er