CRKVAPAPA FRANJO

Papa molio za Sudan i sjeverni Mozambik nakon napada na Katoličku Crkvu

Papa Franjo pozvao je u nedjelju, 19. veljače svjetske čelnike da se zalažu za mir u Sudanu i sjevernom Mozambiku, gdje je proteklih dana zapaljena katolička misija

Tamo gdje se vode borbe, stanovništvo je iscrpljeno, umorno od rata, koji je kao i uvijek beskoristan i uzaludan, i donijet će samo smrt, samo razaranje, a nikada neće donijeti rješenje problema.

Papa Franjo uputio je taj apel u nedjelju, 18. veljače nakon što je s hodočasnicima izmolio molitvu Anđeoskoga pozdravljenja na Trgu svetog Petra.

Papa je podsjetio da je prošlo 10 mjeseci od izbijanja sukoba u Sudanu, što je dovelo do ozbiljne humanitarne situacije, javlja Vatican News.

Ponovo molim zaraćene strane da zaustave ovaj rat koji čini toliko zlo narodu i budućnosti te zemlje, rekao je rimski biskup. Molimo da se što prije iznađu putevi mira za izgradnju budućnosti dragog Sudana.

Papa Franjo je izrazio žaljenje zbog širenja nasilja nad bespomoćnim stanovništvom, uništavanje infrastruktura i raširenu nesigurnost u sjevernoj regiji Cabo Delgado, u Mozambiku.

Napomenuo je da je zapaljena katolička misija Gospe Afričke u Mazezeu. Molimo za povratak mira u te napaćene krajeve, apelirao je Sveti Otac.

Također je molio za narode koji pate od sukoba u drugim zemljama na afričkom kontinentu, kao i u Ukrajini i Svetoj zemlji. Rat je, podsjetio je, uvijek poraz.

Molimo neumorno, jer molitva je djelotvorna, i molimo Gospodina za dar umova i srca koji se konkretno posvećuju miru, zaključio je papa Franjo.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er