CRKVAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Papa komentirao odluku turskog suda o prenamjeni Hagie Sophije u džamiju

Nakon današnje podnevne molitve papa Franjo izrazio je veliku žalost zbog bazilike svete Sofije u Istanbulu, koja bi ponovo trebala postati džamija.

Papa Franjo predmolio je danas u podne molitvu Anđeo Gospodnji, nakon koje je uputio nekoliko riječi, osvrnuvši se i na odluku turskog suda o prenamjeni Aje Sofije u džamiju, javlja Vatican News.

“Danas, druge nedjelje u srpnju, obilježava se Nedjelja mora. Srdačno pozdravljam sve one koji rade na moru, osobito one koji su daleko od svojih dragih i svoje zemlje. Pozdravljam sve koji su se jutros okupili na euharistijskom slavlju u luci Civitavecchia-Tarquinia. More me u mislima vodi pomalo daleko, u Istanbul. Mislim na svetu Sofiju i jako sam žalostan”, dodao je Sveti Otac.

“Pozdravljam sve vas vjernike Rimljane i hodočasnike iz raznih zemalja, osobito obitelji Pokreta fokolara. Sa zahvalnošću pozdravljam predstavnike Zdravstvenog pastorala Rimske biskupije; mislim na mnoge svećenike, redovnike, redovnice, vjernike laike koji su, u ovo vrijeme pandemije, bili blizu bolesnima. Svima želim sretnu nedjelju i molim vas ne zaboravite moliti za me”, rekao je na kraju Papa.

www.medjugorje-news.com/bitno.net

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er