PAPA FRANJO

Papa Franjo upozorio vjernike na podmuklost zla i otkrio moćno oružje protiv njega – potrebne su samo 2 minute

Papa Franjo jučer je na općoj audijenciji u Vatikanu govorio o pravoj i lažnoj utjehi, a dotaknuo se i jedne prakse koju preporuča svim ljudima. Papa je vodio vrlo praktičnu vježbu razlučivanja na općoj audijenciji u srijedu 30. studenog, koristeći primjer kako poriv za molitvom (ili nedostatak istog) može biti dobar ili loš.

Papa je u tom kontekstu upozorio kako je đavao lukav:

Stil neprijatelja – kada govorimo o neprijatelju, govorimo o vragu, jer vrag postoji, on je tu! – njegov stil, znamo – predstavlja se na podmukao, maskiran, na način: Kreće od onoga što nam je najdraže i onda nas, malo po malo, namata. Zlo ulazi tajno, a da osoba toga nije svjesna. A s vremenom nježnost postaje tvrdoća…

Kako bi raskrinkao Sotonine lukave putove, Papa je ponovno pozvao na ispit savjesti, koji mora biti “strpljiv”, ali je “neophodan” – da vidimo “podrijetlo i istinu naših misli; to je poziv da učimo iz iskustava, iz onoga što nam se događa, kako ne bismo i dalje ponavljali iste pogreške.”

Pronađite đavolje lozinke

Papa Franjo je inzistirao na tome da je važno upoznati sebe .

Što više poznajemo sebe, to više osjećamo gdje zao duh ulazi, njegova “lozinka”, za ulaz u naše srce, koje su to točke na koje smo najosjetljiviji, da na njih ubuduće obratimo pažnju.

Svatko od nas ima svoja osjetljivija mjesta , slabe točke u svojoj osobnosti: i tamo ulazi zli duh, i navodi nas na krivi put, ili nas odvodi s pravog, pravog puta.

Samo 2 minute

Franjo je ponovio da je neophodan svakodnevni ispit savjesti :

Prije nego završite dan, zastanite na trenutak. Što se dogodilo? Ni u novinama, ni u životu: Što se dogodilo u mom srcu? Je li moje srce bilo pozorno? Je li naraslo? Je li sve prošlo nesvjesno? Što se dogodilo u mom srcu?

A ovo ispitivanje je važno, to je vrijedan napor ponovnog čitanja iskustva s određene točke gledišta. Važno je primijetiti što se događa, to je znak da Božja milost djeluje u nama, pomaže nam rasti u slobodi i svijesti. Nismo sami: Duh Sveti je s nama. Da vidimo kako su stvari išle.

Braćo i sestre, potrebno je razumjeti, ići naprijed u razumijevanju onoga što se događa u mom srcu. I zato je potreban ispit savjesti, da se vidi što se danas dogodilo. “Danas sam se naljutio, nisam to učinio…”: Ali zašto? Idemo dalje od “zašto” i tražimo korijen ovih pogrešaka. „Ali, danas sam bio sretan, ali mi je bilo dosadno jer sam morao pomoći tim ljudima, ali na kraju sam se osjećao ispunjen tom pomoći“ – i tu je Duh Sveti.

Naučiti čitati što se dogodilo tijekom dana u knjizi našeg srca. Učinite to: trajat će samo dvije minute, ali će vam dobro doći, uvjeravam vas.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er