PAPA FRANJO

Papa Franjo: Lijepo je slaviti Božić i svetkovati… ali smanjimo malo božićne troškove

Na kraju opće audijencije papa Franjo pozivao je sve vjernike da obnove blizinu prema ukrajinskoj braći i sestrama koji teško pate, da im pomognemo humanitarnom pomoći i čuvamo ih u svojim srcima tijekom došašća i Božića

Na redovnoj općoj audijenciji srijedom papa Franjo je pozvao vjernike da se sjete ukrajinskog naroda koji trpi hladnoću, glad i nedostatak lijekova te da učine simboličnu gestu, bilo duhovnu, bilo materijalnu, kojom će iskazati blizinu narodu koji trpi, piše Vatican News.

Dobrotvorna bliskost s Ukrajinom

„Obnovimo svoju blizinu izmučenom ukrajinskom narodu, ustrajavajući u gorljivoj molitvi za tu našu braću i sestre koji silno trpe“.

“Braćo i sestre, kažem vam: toliko je patnje u Ukrajini, mnogo, baš mnogo… Želim vam malo skrenuti pažnju na predstojeći Božić, i na slavlja”.

“Lijepo je slaviti Božić i svetkovati… ali smanjimo malo božićne troškove. Neka nam Božić bude skromniji, sa skromnijim darovima”.

“Pošaljimo ono što ćemo uštedjeti ukrajinskom narodu, koji je u potrebi i silno trpi: gladuju, trpe hladnoću, a mnogi i umiru jer nedostaje lijekova i medicinskog osoblja pri ruci”.

“Ne zaboravimo: neka to bude Božić u miru s Gospodinom, ali s Ukrajincima u srcu! Učinimo tu konkretnu gestu za njih!“, rekao je Papa u svom pozdravu talijanskim vjernicima na općoj audijenciji srijedom.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er