BIJAKOVIĆIBRDO UKAZANJACRKVAKRIŽEVACMEĐUGORJEPLAVI KRIŽVJERA I DUHOVNOST

Ovdje možete pratiti UŽIVO odluku Vatikana o Međugorju

Ovdje možete pratiti UŽIVO odluku Vatikana o Međugorju od 11.30. Prema analitičarima međugorskog fenomena, Međugorje bi danas moglo dobiti najviši status „Nihil obstat”, a u najmanju ruku „Prae oculis habeatur”

Vatikan će danas objaviti službeni stav Katoličke crkve o Međugorju. Točnije, za 11.30 sati sazvana je konferencija za novinare na kojoj će o temi ,,duhovnog iskustva Međugorja” govoriti prefekt Dikasterija za nauk vjere, kardinal Víctor Manuel Fernández, zatim tajnik Doktrinalnog odjela istog diktasterija mons. Armando Matteo te prefekt Dikasterija vatikanskih komunikacija Andrea Tornielli.

Iz te same najave konferencije za medije mnogi zaključuju kako će Međugorje dobiti „zeleno svjetlo”. Odnosno, pretpostavlja se da bi mogli biti priznati duhovni plodovi Međugorja u ove 43 godine trajanja fenomena i da će Vatikan preuzeti pastoralnu skrb o međugorskom svetištu (što čini posljednjih pet godina), ali da se još uvijek neće ulaziti u narav i ocjenu samih ukazanja. Jednostavno stoga što ona još uvijek traju i Crkva ostaje i dalje oprezna u svojem tradicionalnom stilu.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er