VJERA I DUHOVNOST

Otkrivena nova slika unutar mističnih očiju Gospe Guadalupske – Nije slučajnost da se u njima nalazi upravo ovaj prikaz

Michelangelo je jednom rekao: “Samo Bog stvara. Mi ostali samo kopiramo.” Zasigurno slika Gospe Guadalupske primjer je ilustracije božanskog umijeća. Svi koji su je gledali, pručavali pokušali odgonetnuti,ostali su zapanjeni jednostavnim promatranjem graciozne kompozicije slike: Gospinog nježnog izraza lica, blistavih boja, zamršenih detalja.

Ali ljepota i simbolika ovog portreta sežu daleko dublje od onoga što možemo vidjeti golim okom. Godine 1929. i ponovno tijekom 1950-ih, u Gospinim očima otkrivena je slika ljudskog lika. Daljnja istraživanja su otkrila da je ova slika utrostručena i donekle izobličena, baš kao što bi bio odraz u živom ljudskom oku.

Nedavno je inženjer po imenu dr. José Aste Tonsmann, koji je započeo proučavanje očiju Gospe od Guadalupea 1979. godine, rekao da se u njezinom pogledu ogleda mnogo više likova. Tonsmann je uvećao Gospine oči x 2500 i pronašao prizor prikazan u njima: isti onaj trenutak kada je Juan Diego razvio svoju tilmu kako bi otkrio čudesnu sliku biskupu Juanu de Zumárragi. Vidljivi su i drugi svjedoci te slavne scene.

Ali studije dr. Tonsmanna otkrile su još nešto više. U središtu Gospinih očiju vidljiva je još jedna skupina: nepoznata obitelj, s ocem, majkom i nekoliko djece. Iza majke su vidljive još dvije figure, za koje Tonsmann misli da su baka i djed. Tonsmann pretpostavlja da je možda ova slika obitelji ostala neotkrivena sve dok je moderne tehnike nisu mogle otkriti, tako da bismo ovu sliku mogli vidjeti tek sada –  u vrijeme kada je upravo obitelj  napadnuta.

Dakle riječ je o slici unutar slike, ono na čemu Gospa drži pogled. To je obitelj. Podsjetimo, upravo Gospa u Fatimi je preko vidjelice Lucije rekla da će se posljednja bitka između Boga i kraljevstva tame biti vođena preko braka i preko obitelji. I to je doista ono čemu sada u ovom nemirnom svijetu svjedočimo.

Slike koje se nalaze u Gospinim očima doprinose čudesnim značajkama ovog božanski utisnutog portreta. Studije su u više navrata pokazale da za njegovo stvaranje nisu korištene boje, pigmenti, ili potezi kistom. Štoviše, biljno vlakno tilme trebalo se raspasti nakon dvadeset godina. 500 godina kasnije, opstaju u prekrasnom stanju.

Čak i ako ne možete hodočastiti u Mexico City kako biste vidjeli originalnu tilmu, čudesnu sliku, još uvijek možete častiti Gospe Guadalupske.

Dovoljno je i prisjetiti se moćnih riječi koje su više nego ikad potrebne svijetu, a koje je Gospa rekla Juanu Diegu: “Malo moje dijete, najmanje od svih, neka te ništa ne uznemirava. Zar ne znaš da si u mom krilu? Zar ja nisam tu… Ja, koja sam tvoja majka?”

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er