MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Pobožnost Gospi Guadalupskoj, zaštitnici nerođene djece

Danas, 12. prosinca slavimo blagdan Gospi Guadalupske. Utječemo joj se za spas najmanjih u majčinoj utrobi

Oče Stvoritelju, Svemogući i Svesilni Gospodine, Bože milosrdni, u ovom činu predanja želimo Ti, zagovorom Blažene Djevice Marije, koju štujemo u liku Gospe Guadalupske, prikazati svu Tvoju ljubljenu i najmanju, nerođenu djecu, u majčinim utrobama. Mnoga su od te djece, poslana od Tebe kao dar i blagoslov svijetu, danas odbačena od najbližih i od društva koje ih ne prepoznaje kao ljude. Mnogoj će nerođenoj djeci danas biti uništeno tijelo, u zločinu pobačaja, no njihova je duša besmrtna. To su Tvoja djeca, Oče Sveti, određena su da žive i da pomognu svijetu, svako u svojem poslanju. Ponizno vapimo, zaštiti ih, Oče! Prinosimo ih Tebi, sjećajući se da je Isus, Tvoj jedinorođeni Sin, također bio nerođeno Dijete!

Molimo za spas nerođene djece! Oče naš…

Oče naš dobri, prikazujemo Ti, također i onu djecu, koja se, začeta, ipak nisu rodila, ili krivnjom ljudi ili Tvojim nedokučivim Promislom. Predajemo ih Tebi svim srcem, po Mariji, Majci našega Spasitelja i Otkupitelja Isusa Krista, koji je postao čovjekom pod Njezinim Srcem. Zazivamo zagovor i Svete Betlehemske Nevine dječice, te njihovih Anđela čuvara. Ona se nisu rodila, ali svakako žive, u Tvom, Oče, zagrljaju. Neka svi nerođeni i odbačeni prebivaju zauvijek u Tvojem Srcu, nebeski Oče! Neka sva djeca začeta a nerođena prime svoj vječni mir, po zagovoru Gospe Guadalupske, Zaštitnice nerođenih! Neka Njezina majčinska briga isprosi obraćenje onima, koji su na bilo koji način sudjelovali u njihovom nestanku!

Vezani članci

Molimo za spas nerođene djece! Zdravo Marijo…

Oče, koji si Ljubav sama i Mir naš, molimo da se sva nerođena djeca rode i postanu ponos Srca Isusova, kao i radost svojih bližnjih! Gospodine, primi najmanje svoje, odbačene i prezrene, slične Jaganjcu Božjem! Isus ih naziva „svojom najmanjom braćom“. Kršteni u vlastitoj krvi, molite za nas! Pred Presvetim Trojstvom, zagovarajte nas! U krilu Majke Marije, isprosite obraćenje palom svijetu! Dočekajte nas na vratima Neba, pomireni s onima koji vas nisu željeli, te se sada kaju za počinjeni grijeh. Molimo u Isusovo silno Ime, Oče blagi, stavljajući i sebe same pod moćnu zaštitu Gospe Guadalupske, amen.

Molimo za spas nerođene djece! Slava Ocu…

II. MALA KRUNICA ŽIVOTA NA ČAST GOSPE GUADALUPSKE

Početna molitva:

Dođi, Duše Sveti, ispuni srca svojih vjernika:

-I zapali u njima oganj ljubavi svoje!

Pošalji Duha Svojega i postat će: -I obnovit ćeš lice zemlje!

Pomolimo se: Bože, koji si svjetlošću Duha Svetoga poučio srca vjernih, daj da u tom istom Duhu što je pravo mislimo i njegovoj se utjehi vazda radujemo. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Vjerovanje Apostolsko…

Velika zrna:

Božansko Srce Djeteta Isusa, prikazujemo Ti sve radosti i boli, molitve i zasluge majčinskoga Srca Marijina, vapeći za spas začete djece i svega svijeta!

–Majko Božja, Gospo Guadalupska, moli za nas i za nerođene!

Mala zrna: Isuse, Sine Božji, Dijete Marijino: –spasi nas i nerođene!

Završna molitva: Veliča duša moja Gospodina…

III. USRDNA MOLITVA MAJCI BOŽJOJ GUADALUPSKOJ

Majko Božja Guadalupska, zaštitnice začetog života, pod svojim si Srcem nosila našega Spasitelja, Isusa Krista. Neka Njega, izvor života i ljubavi, zauvijek slavi naš narod i cijeli svijet! Pomozi nam uvijek prihvaćati i hrabro naviještati Božju zamisao o predbračnoj čistoći, daru plodnosti, braku, obitelji, o začeću djece te njihovom odgoju. Izmoli nam kod svoga Sina milost poštivanja i spašavanja života svakog čovjeka, od trenutka začeća do prirodne smrti! Sačuvaj nas od ubojstava nerođenog djeteta, eutanazije, kontracepcije, sterilizacije, umjetne oplodnje i drugih grijeha! Zaštiti nas od napasnika koji vrebaju s tolikih mjesta. Marijo, zaogrni nas i našu djecu svojim plaštem! Amen.

Book.hr

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er