SVIJET

Od ravnateljice klinike za pobačaj do pro-life katolkinje: Evo zašto se promijenila

Godinama je Mayra Rodriguez radila u organizaciji Planned Parenthood u Phoenixu u Arizoni, gdje je najmanje 50 žena svaki dan tražilo pobačaj. Tada se predomislila.

Kao dijete u Meksiku, Mayra Rodriguez vidjela je svoju majku kako radi u zdravstvu. Postupno se počela zanimati da se i sama u budućnosti bavi ovim zanimanjem. Kasnije je kao studentica odlučila pohađati tečajeve poslovne administracije za zdravstvo, te je na kraju postala laboratorijski tehničar.

Posao u Planned Parenthoodu

Kada je sa svojom obitelji emigrirala u Sjedinjene Države, Mayra je stigla u Phoenix, Arizona. Tamo ju je jedan od prijatelja pozvao da radi u zdravstvu. Bila je prikladna za posao jer su trebali osoblje koje je tečno govorilo španjolski. Vjerujući da je pronašla posao iz snova, Mayra je odlučila prihvatiti posao. Bila je oduševljena idejom da pomaže drugim ženama, posebno Latinoamerikankama. Bio je to posao je u klinici za planirano roditeljstvo.

Hladna stvarnost centara za pobačaje

Godine 2016. Mayra je prepoznata kao zaposlenica godine od strane IPPF-a (International Planned Parenthood Federation). Dobila je mjesto ravnateljice u klinici koja je vršila pobačaje u Arizoni. Nakon nekog vremena u toj objavi, ona se prisjeća: Kao ravnateljica prve klinike za pobačaje, otkrila sam da sam govorila ženama koje su dolazile u jedan od naših preventivnih zdravstvenih centara da je pobačaj siguran, čak sigurniji od pune trudnoće, pa je bolje pobaciti. Jednom prilikom je medicinska sestra prišla Mayri i prijavila joj da je doktor koji je izvršio abortus ostavio bebinu glavu u pacijentici koju je liječio. Pacijentica je imala 19 godina i bila je trudna 14 tjedana. Medicinska sestra je primijetila pogrešku jer se na kraju aspiracijskog pobačaja osakaćeni ostaci bebe odvode u područje “Produkt začeća”, gdje se dijelovi bebe identificiraju i sastavljaju poput slagalice kako bi se osiguralo da svi dijelovi su prisutni.

Liječnik je odbio priznati svoju pogrešku, jer bi to značilo dati pacijentici drugu dozu fentanila, lijeka koji se koristi kao anestezija, i ukloniti intrauterini uložak koji je ugradio mladoj ženi. Mayra prepričava liječnikov odgovor kad joj je na to skrenuo pažnju: Rekao je, “idi i potraži ga u smeću.” Neću lagati: znala sam da ostaci idu u crvenu vreću – oduvijek sam to znala – a zatim se bacaju s medicinskim otpadom i na kraju spaljuju.” Međutim, tada se Mayrin život potpuno promijenio.

“Najviše me šokiralo to što sam čula da se beba naziva smećem”, rekla je Mayra. Mayra nije mogla šutjeti. Svojim je nadređenima prijavila opasnu medicinsku praksu koju je primijetila u klinici – i otpuštena je pod optužbom da je u svom stolu imala narkotike. Mayra je započela pravnu bitku u kojoj se suočila s divom pobačaja podnošenjem tužbe za nezakonit prekid i nesavjesno postupanje kako bi zaštitila zdravlje žena, za koje je shvatila da pobačaj ne služi. Također se počela zalagati za prava nerođenih. Unatoč brojnim poteškoćama, 2019. je dobila spor i tako postala jedina bivša zaposlenica koja je dobila takav spor.

Danas Mayra zahvaljuje Bogu što je doživjela ovo iskustvo. Samo joj je tako Bog otvorio oči za obranu kulture života. Sada pomaže mnogim ženama koje se nalaze u teškoj situaciji, upozoravajući da ne postoji “siguran pobačaj” i da postoje štetne fizičke, psihičke i emocionalne posljedice.

Izvor

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er