SVJEDOČANSTVA

Nevjerojatno čudo potvrđuje stvarnu Isusovu prisutnost u Euharistiji

Priča koju donosimo je priča o čudu koje se dogodilo u talijanskom gradu Cava, u pokrajini Salerno. Isus se više puta očitovao kroz čudo euharistije, čak i onima koji nisu vjerovali u njegovu stvarnu i živu prisutnost na oltaru.

I u teškom povijesnom trenutku, kada je stanovništvo zazivalo njegovu zaštitu od teške nesreće, On se očitovao. Činjenica koja nas stavlja licem u lice s istinom koja je uvijek aktualna jer nije podložna vremenu.

Napuljsko Kraljevstvo bilo je jedno od najprosperitetnijih, kako s gospodarskog tako i socijalnog gledišta, ali i zbog svoje duboko ukorijenjene katoličke vjere. Iznad svega, francuska i španjolska dominacija donijele su sa sobom odnos s vjerom koji je bio potpuno drugačiji u usporedbi s drugim kraljevstvima Europe. Ali vjera je, kao što znamo, za ljude nešto puno dublje: ona je u svakome od nas. Tada još jače osjećamo potrebu za Bogom kada smo u teškoćama.

Godina 1656. bila je kada je Kraljevina Južna Italija prolazila kroz jedan od svojih najtežih i najsloženijih povijesnih trenutaka, na koje je samo Bog mogao odgovoriti. Iskrcalo se 40 španjolskih vojnika i “donijelo sa sobom” bubonsku kugu. Za kratko vrijeme epidemija se proširila.

Prva smrt od kuge bila je u gradu Cava. Postupno je taj broj sve više rastao, toliko da je, prema knjigovodstvu tadašnje kurije, umrlo oko 6300 ljudi, među kojima 100 svećenika, 40 fratara i 80 klerika. Što učiniti osim nadati se čudu s neba? Moliti Isusa u Euharistiji za pomoć i vjerovati mu bilo je jedino što je preostalo učiniti. Tako je u jesen te godine jedan od rijetkih preživjelih svećenika, don Franco, nosio Presveti Sakrament u procesiji, uz pomoć nekoliko žena. Opasnost od zaraze bila je velika, ali je vjera bila još veća te je u ovoj procesiji sudjelovalo mnogo građana.

Nevjerojatno euharistijsko čudo

Kuda god je prolazio, svećenik je blagoslivljao Presvetim Sakramentom, a posebno je po dolasku na obližnji Monte Castello, podigavši ​​Monstrancu prema nebu, udijelio blagoslov svim ljudima koji su živjeli u dolini.

Kuga je, čudom, pobijeđena. Od prosinca više nije bilo žrtava. Bilo je to 1657. godine i od tog trenutka građani Cava de Tirreni nikada ne zaboravljaju “Euharistijsko čudo protiv kuge” svake godine. Ono nam pomaže razumjeti snagu Isusa u Euharistiji, koji je uistinu živ, i čini ono što naš um ne može ni izdaleka zamisliti. Ali mi smo pozvani vjerovati da je On prisutan i djeluje ako ga zamolimo s vjerom.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er