CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Najpoznatija čuda Lourdesa

Krist dopušta da se i danas još zbivaju čudesa; da bismo lakše povjerovali u ona čudesa koja je on činio prije 2000 godina. U Lourdesu i Fatimi događaju se i danas još brojna čuda koja se mogu istovremeno provjeriti u laboratorijima.

Ta su čudesa do sada ispitale desetine tisuća liječnika: židova, evangelika i nevjernika. U do­sadašnjih 2000 protokola potvrdili su liječnici da se tu radi o medicinski nerazjašnjivim ozdravljenjima. Čudesa u Lourdesu postoje od 1858. godine, dakle više od 100 godina, a ozdravljenja se službeno priznaju samo onda ako se zbivaju odjednom, potpuno i trajno.

Najpoznatija čuda Lourdesa

Louis Bouriette, klesar, doživio je eksploziju mine i izgubio vidnu sposobnost desnog oka. I lijevo oko mu je postajalo sve slabije. Prvih dana nakon pojave Majke Božje zamolio je Bouriette da mu donesu vode s izvora, na koji je Majka Božja pri ukazanju skrenula pažnju. Pri stavljanju na bolesne oči maramice, koja je bila natop­ljena vodom s izvora, mogao je Bouriette nakon dugog vremena po prvi put ponovno iskreno moliti: izlječenje oba oka zbilo se u trenutku.

Drvosječi Pieteru de Rudderu uslijed pada stabla bila je potpuno smrskana lijeva noga, tako da je bila neophodna amputacija. Pieter nije prihvatio amputaciju. U visini frakture mogla se vidjeti zagnojena rana kroz koju su vi­rili koštani krajevi. Izmedu smrvljenih kostiju nedostajao je jedan dio dužine tri centimetra. Usrdno se molio Majci Božjoj i odjednom se osjetio silno potresen. Opet je mogao ustati. Kleknuo je pred kipom Majke Božje. Rana je zacijelila. Poslije ekshumanacije je ustanovljeno da su sve kosti bile na broju i obje su noge bile iste dužine.

Dr. Alexis Carrel, nosilac Nobelove nagrade i stručnjak u oblasti onkologije i sam je prisustvovao jednom čudesnom ozdravljenju i sve je to lijepo opisao u američkom stručnom časopisu. Neka djevojka je imala tuberku­loznu upalu trbušne opne. Ležala je u agoniji. Djevojka je pred očima Dr. Carrela u trenutku izliječena. Dr. Alexis Carrel koji je ranije bio nevjernik u tom je tre­nutku izliječen od svoje nevjere. Jos prije ovog čuda dr. Carrel je izjavio: “Ako ova djevojka bude izliječena, vjerovat ću u čudesa i postat ću redovnik.” Nobelovac dr. Carrel umro je 1944. godine i ostao u dubokoj vjeri.

John Traynor bio je za vrijeme prvog svjetskog rata teško ranjen komadićem granate. Rastrgano mu je desno rame i probijena lubanja. Desna ruka mu je posve atrofirala. Šaku nije mogao pokretati. Kroz ranu na lubanji vidjelo se pulsiranje mozga. Obje noge su mu bile oduzete. Uz to je imao dnevne napade epilepsije. Pri tim napadima gubio je svijest i do dvanaest sati. U Lourdesu je John Traynor poslije devete kupke odjednom stao na noge. Za vrijeme procesije s presvetim sakramentom točno u trenutku blagoslova s presvetim sakramentom bio je odjednom i potpuno izliječen. Otvor na lubanji vise se nije primjećivao (!) i ni traga više od epilepsije i uzetosti.

Elisabeth Delot bila je operirana od raka želuca. Radi nove izrasline raka prijetila joj je smrt od gladi. Za vrijeme kupke u vrelu u Lourdesu trenutno je izliječena 1926. godine. Pri tome su na čudesan način iščezli svi tragovi operacije i ožiljci. Želudac je bio potpuno obnovljen i u stanju kao prije bolesti.

Uz činjenicu, da su se događaji u Lourdesu zaista tako odvijali kao što su opisani, praktično se više ne može sumnjati. Činjenice stoje čvrsto uz pomoć tisuća liječnika kao zaprisegnutih svjedoka, uz pomoć dosjea klinika, bolesničkih kasa i vojnih institucija, uz pomoć rend­genskih snimaka, analiza krvi itd. Ti medicinski stručnjaci nisu samo vjernici, nego i liječnici bezbožnici.

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er