MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molitve svetici nemogućeg po čijem su moćnom zagovoru uslišane tolike molbe diljem svijeta

Molitve svetici nemogućeg po čijem su moćnom zagovoru uslišane tolike molbe diljem svijeta Sveta Rita rodila se 1381. kao Margherita Lotti u općina Cascii, u Umbriji.

Kći pobožnih roditelja, jedinica, od djetinjstva je sanjala da će postati redovnica, ali se po roditeljskoj želji udala vrlo mlada, a u dobi od 36 godina ostaje udovica i bez sinova te ulazi u samostan.

Zazivaju je kod neplodnosti, osamljenosti, bolnih rana i bolnih tijela, očajnih stanja, naizgled nemogućih i nerješivih problema i slučajeva jer usprkos mnogih nedaća i gubitaka nikada nije gubila vjeru u Svevišnjega.

Zaštitnica je bolesnika, roditelja, udovica, majki, ranjenika, žrtava bračnog nasilja i pogrda, problematičnih brakova, očajničkih podviga, zaboravljenih i izgubljenih slučajeva, te mnogih naselja, župa i crkava diljem svijeta. Svjedočanstva o zagovornoj moći svete Rite pristižu iz cijelog svijeta i jedna je od najpopularnijih svetica u teškim situacijama na ovim prostorima

Molitve sv. Riti

Molitva u najtežim prilikama

Sv. Rito, uzore obiteljskoga i posvećenoga života, utječem se tvome zagovoru u ovim teškim trenucima mojega života. Znaš da me tuga često pririšće jer ne nalazim izlaza Iz teških prilika. Isprosi za me od Gospodina potrebnu milost, a osobito vedru vjeru, uzdanje u Boga i unutarnji mir.

Daj da slijedim tvoju krotku blagost, postojanost u kušnjama I junačku ljubav. Daj da moje patnje budu na korist svim mojim dragima te da svi postignu vječno spasenje. Amen.

Za obraćenje

Draga sv. Rito, tebi je na srcu bila čast prema Bogu I spasenje duša.
Za obraćenje grešnika učinila si mnoga djela milosrđa I pokore.
Pogledaj mene grešnika I isprosi za me od Boga milost pokajanja I ispovijedi.

To te molim svim srcem. Tu milost isprosi za sve grešnike na zemlji, osobito za osobe kojima sam bio na sablazan.

Daj da svi cijenimo bogatstvo Božjega milosrđa, da ne zlorabimo Njegovo strpljenje u očekivanju našeha obraćenja I priznamo svoj bijedni grijeh. Da Presveto ime našega spasitelja Isusa više ne bude proklinjano već uvijek I od svih blagoslivljano. Sv. Rito, moli uvijek za grešnike, osobito za one koji su se približili svršetku svoga zemaljskoga života.

Da bismo imali snage patiti s Isusom

Slavna sv. Rito, ti si tako snažno sudjelovala u muci našega Gospodina Isusa Krista. Daj da s ljubavlju strpljivo I smireno trpim muke ovoga života I pomozi mi u svim mojim potrebama.

Za praštanje

Bože, koji si sv. Riti podario milost da ljubi svoje neprijatelje I da u srcu I na čelu nosi znak Tvoje ljubavi I muke, udijeli nam po njezinu zagovoru milost da praštamo onima koji nas uvrijediše te da promišljamo o bolima Tvoje muke I zaslužimo nagradu obećanu onima koji s blagim I strpljivim srcem trpe nepravdu.

Za vjeru

O svetice od Boga blagoslovljena, obdarena osobitim darovima od samoga rođenja, volja je Božja bila višnji uzor tvojega života te si zbog svoje poniznosti I skromnosti I zbog svoje boli bila mila Njegovu srcu. Pogledaj danas s nebeske slave, svoje štovatelje: povjeravamo se tvojoj skrbi I preporučujemo iznad svega svoje duhovne potrebe.

Daj nam svoga duha vjere kako bi nas u svim našim zemaljskim djelima vodila misao o vječnosti I očuvao nas od grijeha.

Daj nam malo svoje goruće ljubavi za Euharistijskog I Raspetog Isusa da se naučimo sedulity s Njime u Pričesti I u muci. Povjeravamo ti I naše prolazne potrebe: budući da ne znamo što je za nas bolje, molimo da ti, koja raspoznaješ naše prave potrebe u Božjoj blizini, pomogneš našemu srcu da slijedi Njegovu volju.

U bolnim I žurnim potrebama koje nas pritišću, uzdamo se da ćemo uskoro biti uzdignuti I uslišani. Uzdamo se da će dragi Bog, koji često po tvome zagovoru odobrava I ono što ljudima izgleda nemoguće, po tvojoj molitvi dati radost I mir našem srcu svjedočeći da u njemu nalaze zaštitu nevoljnici, utjehu neutješni, snagu I pomoć oni koji se u Njega uzdaju.

Za slogu

Oče, dobra nad svakim dobrom, savršena ljepoto. Oče u kome je sklad, mir I sloga, udostoj se ispraviti neslogu koja dijeli jedne od drugih I sjedini nas u bratskoj ljubavi nalik na Tvoj višnji sklad.
To te molimo po zagovoru sv. Rite.

Kao što jesi iznad svega, sjedini nas u uvijek pripravnom duhu kako bismo, s pomoću juba I vezama juba, duhovno bili jedno u nama I među nama u miru koji sve ispunja, u milosti, milers I dobroti Tvoga jedinorođenoga Sina. Usliši nas po zagovoru sv. Rite.

Molitva za obitelj

Bože, od kojega proizlazi svaka domovina na nebu I na zemlji; Oče koji si ljubav I život, daj da po Tvome Sinu “od žene rođenom” I po Duhu Svetomu, izvoru božanske juba, svaka ljudska obitelj postane pravo svetište života I juba za narrative koji dolaze.

Neka Tvoja milost vodi misli I djela supružnika prema dobrobiti njihovih obitelji I svih obitelji svijeta. Daj da mladi naraštaji nađu u obitelji čvrstu podršku za svoj rast u istini I ljubavi. Daj da ljubav ornament milošću sakramenta ženidbe, bude jača od svake slabosti I svake krize, kroz koje ponekad prolaze naše obitelji.

Molimo te na kraju, po zagovoru Obitelji iz Nazareta, da Crkva plodonosno izvrši svoju misiju u obitelji I pomoću obitelji. Po Kristu Gospodinu našemu, koji je put, istina I život, u vijeke vjekova (Ivan Pavao II.)
Sv. Rito, moli I ti s nama za našu obitelj I za sve obitelji na zemlji.

Za mir u obitelji

Bože, stvoritelju mira I čuvaru ljubavi pogledaj milostivo I milosrdno na našu obitelj. Gle, Gospodine, kako je puno nesloge I kako se mir udaljava od nje. Smiluj nam se. Daj da se vrati mir jer samo nam ga Ti možeš dati.

O Isuse kralju mira, uslišaj nas po zaslugama presvete Djevice Marije, Kraljice mira I po zaslugama Tvoje vjerne službenice sv. Rite, koju si učinio jednom od “Tvojih mirotvoraca” I obdario je tolikom ljubavlji I milinom da je postala anđeo mira gdje god bi vidjela neslogu. Draga svetice moli za nas da isprosiš milost od Gospodina za našu obitelj I za sve obitelji u poteškoćama.

Za roditelje

Slavna sv. Rito, koja si tako brižno svoje sinove odgajala u kršćanskome duhu i radije molila Gospodina da ih pozove k sebi kako bi ih očuvala od zla da propadnu u grijehu, isprosi od Boga za nas i za sve roditelje svjetlost i snagu da ispune svoju dužnost pa makar i po cijenu teške patnje.

Molitva baka i djedova

Zahvaljujemo Ti Gospodine na svim darovima kojima si obasuo naš život. Daj da budemo otvoreni prema problemima svijeta koji se mijenja, da s ljubavlju prihvatimo nove narrative, da budemo sposobni cijeniti životno iskustvo. Daj da nas oni, koji nas vole ne ostave same. Molimo te za svoju djecu I unuke da slijede tvoje srce.
Molimo te I za sve ostale bake I djedove. Očuvaj nam onaj radosni treptaj života te budemo sposobni darovati ponešto od tvoje mudrosti. To te molimo po moćnome zagovoru sv. Rite.

Molitva djeteta

Draga sv. Rito, od malena si bila radost svojim roditeljima. Uvijek si bila vrlo dobra. Pomogni mi da ti sličim dobrim vladanjem nevinošću i smirenošću te da budu zadovoljni moji roditelji, a osobito naš Otac na nebu koji nas najviše ljubi.

Molitva vozača

Gospodine, daj mi čvrstu ruku i budno oko.
Daj da svojim prolaskom ne remetim mir bližnjega moga, sijući bol među mojom braćom.
Molim te, Gospodine, i za one koji su sa mnom: očuvaj ih od stradanja, ognja i nesreća.

Pouči me kako da koristim svoj auto za potrebe drugih; daj da shvatim da zbog ljubavi prema brzini ne smijem žrtvovati život, Tvoj dar, ni ljepotu stvorenoga.
Pouči me radosnom i ljubaznom hodu stazom mojega života, tako da ne čineći zla, prispijem na odredište vječnoga spasenja.
U svojim molbama utječem se miloj svetoj Riti u čiju se zaštitu ufam s bezgraničnim povjerenjem. Amen.

Molitva majke

O Bezgrešna Djevice, majko Isusova i majko moja, svrni svoje milostive i ljubazne oči na me koja danas više no ikad osjećam svu slatkoću i težinu odgovornosti majčinstva.
Tebi, o Majko, povjeravam svoju djecu koju toliko volim, zbog kojih sam toliko patila i za koju ću jednog dana odgovarati pred Tvojim Sinom Isusom.

Pouči me da ih vodim kao što si ti vodila svoje sinove sveta Rito, sigurnom rukom po stazi moja vodi Bogu.
Učini me blagom bez slabosti i snažnom bez grubosti.
Isprosi za me onu strpljivost koja se nikada ne umara i sve podnosi jer ima samo jedan cilj: vječno spasenje moje djece.

Budi mi na pomoć u tom teškom pothvatu Sveta Djevice!
Oblikuj moje srce na sliku Tvojega i daj da moji sinovi u meni vide odraz tvojih kreposti kako bi kad nauče od mene da te vole i služe na zemlji, mogli kao i ja hvaliti Te i blagoslivljati na Nebu. Stavi ih stoga, Kraljice svetih, pod zaštitu svete Rite iz Cascie.

Vapaj nevoljnika za pomoć

O milostiva Sv. Rito, pomoćnice nevoljnika, još se nije čulo da nije bio uslišan onaj koji ti se u svojoj nevolji obratio s iskrenim ufanjem.
Zar ću samo ja, nevoljnik, biti nedostojan tvog pogleda, samo meni nesretniku nećeš uslišati molbe?

Ah, ne slatka svetice!…
Ti znadeš što je patnja, a moja patnja je golema…

Tjeskoba me pritišće sa svih strana, tuga mi tišti srce, jad mi zagorčava dane, svaka kap ljudske utjehe presušuje oko mene.
Kakva mi još nada ostaje, nakon Boga i svete Djevice, ako ne ti, mila tješiteljice nevoljnika?
Misli stoga na me, isprosi od Gospodina pomirenje u nevolji, utjehu u muci, oslobođenje od svakoga zla i osobitu milost koju te molim …………

3 puta Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er