MOLITVE

Molitve sv. Franje Asiškog za prihvaćanje Božje volje

“Današnjem svijetu, nama kršćanima, primjer molitelja sv. Franje ima biti poticaj da i mi poput njega u svemu prihvaćamo Božju volju. Sveti Franjo Asiški, u bolesti i trpljenju, u nesreći i žalosti, ne moli da ga to mimoiđe, već moli da sve prihvati kao Božju volju”, piše fra Mate Bašić za Hrvatsku katoličku mrežu.

U današnjem poimanju duhovnosti, čisto emocionalnom pogledu na vjeru, “oprahizaciji” društva, promatrajući Boga i vjeru u Boga kao nešto što će zadovoljiti naše ugode, otkloniti žalosti, svako breme i jaram, Franjo neka nas nauči moliti. Iz tih razloga, između svih njegovih molitava izdvajam dvije i poput njega molim Boga da svi mi u svemu sve više prihvaćamo volju Božju i na taj se način sve više sjedinjujemo s Kristom raspetim na križu. To je Franjo postigao, to onda možemo i mi moleći poput sv. Franje:

“Hvala Ti, Gospodine Bože, za sve moje boli. I Tebe molim, moj Gospodine, da mi još stostruko dodaš ako se to Tebi sviđa, i bit će mi najmilije prihvatiti da me ne štediš kad sam žalostan, jer mi je najveća utjeha ispunjati Tvoju svet volju.”

“O, Gospodine moj, Isuse Kriste, molim te da mi, prije nego umrem, udijeliš dvije milosti. Prva je da za svoga života, koliko je to moguće, osjetim u svojoj duši i na svome tijelu onu bol što si je Ti, slatki Isuse, podnio u vrijeme svoje pregorke muke. Druga je da, koliko je to moguće, u svome srcu osjetim onu neizmjernu ljubav kojom si Ti, Sine Božji, gorio da dragovoljno podneseš toliku muku za nas grešnike.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button