BiHHERCEGOVINAREGIJAVIDEO

Jedino se ona protivi odluci vijeća ministara BiH o zatvaranju granica. I to zbog ovog razloga…

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo pozvala je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da odustane od politike reciprociteta te da hitno razmotri mogućnost otvaranja granica Bosne i Hercegovine za državljane Europske unije i drugih zemalja, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

“Bosna i Hercegovina nije u situaciji da uvodi reciprocitet Europskoj uniji. Mi se moramo boriti za spas našeg turizma, a to ne možemo učiniti bez dolaska stranih turista. Stoga, pozivam Vijeće ministara da otvori granice za strane državljane”, poručuje ministrica Đapo, prenosi Klix.ba.

Ona dodaje kako svi turisti, građani Europske unije i bh. dijaspora koja ima putovnice drugih europskih zemalja trebaju imati mogućnost dolaska u BiH.

Istaknula je kako apel Vijeću ministara BiH upućuje u ime svih turističkih radnika u Federaciji BiH, koji svakodnevno traže reakciju vlasti, bez obzira na odluku Europske unije.

“Kao jedno od rješenja hotelijeri, uposlenici turističkih agencija i turistički vodiči spas turističke sezone vide prvenstveno u dolasku stranih turista. A kako bi se to dogodilo, Vijeće ministara mora otvoriti granice za dolazak turista u BiH”, naglasila je Đapo, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

medjugorje-news.com/brotnjo.info

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er