MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molitva koju su jemenske misionarke ljubavi, mučenice molile prije smrti

“Misionarke ljubavi umrle su kao mučenice – mučenice ljubavi – jer su svjedočile za Krista i njegov križ”, rekao je biskup Paul Hinder, apostolski vikar za južnu Arabiju.

Ukupno 16 žrtava, od kojih četiri Misionarke ljubavi – sestre kongregacije koju je utemeljila sv. Majka Terezija iz Kolkate, stradalo je u terorističkom napadu na starački dom 2016. u Jemenu – državi čiji se rat često zaboravlja i koja prolazi kroz najveću humanitarnu krizu na svjetskoj razini. Bile su to s. Annselna, s. Judith, s. Margarita i s. Reginette – podrijetlom iz Indije, Kenije i Ruande.

“Za mene nema sumnje da su one žrtve iz mržnje – mržnje protiv naše vjere”, rekao je biskup Paul Hinder, apostolski vikar za južnu Arabiju. “Misionarke ljubavi umrle su kao mučenice – mučenice ljubavi – jer su svjedočile za Krista i njegov križ”, rekao je biskup Hinder, a prenosi portal ChurchPop.

Biskup je istaknuo da su sestre uvijek molile određenu molitvu neposredno prije doručka i da je to, s obzirom na vrijeme napada, možda bila njihova posljednja molitva. Evo o kojoj se molitvi radi:

Vezani članci

Gospodine, nauči me da budem velikodušna. Nauči me da ti služim onako kako Ti zaslužuješ – da dajem i ne očekujem ništa zauzvrat, da se borim i ne gledam na svoje rane, da se mučim i ne tražim odmor, da se trudim i ne tražim nagradu! 

Ova molitva sažima nevjerojatnu poniznost i vjeru Misionarki ljubavi, koje se odriču svega da bi služile najsiromašnijim od siromaha. Neka nam Gospodin svima podari milost da imamo takvu vjeru i da budemo spremni umrijeti za Krista poput ovih sestara. Jemenske mučenice, Misionarke ljubavi, molite za nas!

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er