MOLITVE

Molitva Bezgrešnoj Djevici Mariji

Molitva Bezgrešnoj Djevici Mariji Blažena Djevica Marija očuvana je od svake mrlje istočnoga grijeha od trenutka svoga začeća. Marija je puna milosti dobivenih od Boga živjela život posve bez grijeha, zato što je unaprijed odabrana da bude majka Isusu Kristu, nevinog Jaganjca, koji oduzima grijehe svijeta. 

Ona je od Boga odabrana i puninom Božje milosti obdarena i to je dobrovoljno i potpuno prihvatila i surađivala da bi donijela najobilatije plodove u  životu. Nad njom ni sjena najmanjega grijeha nije vladala i zato joj Crkva pjeva: „Sva si lijepa, o Marijo, i grijeha istočnoga nema u tebi!” Svi smo mi drugi od tog oslobođeni na dan svoga krštenja.

Molitva Bezgrešnoj Djevici Mariji

O Marijo, Bezgrešna Djevice i Majko Božja, pokaži nam Isusa, vodi nas Njegovom Božanskom Srcu. Jer gdje je Krist tu je put, istina, smisao, svjetlo i život. Njega naći, to je naša najveća sreća na zemlji. On dopušta samoću, napuštenost i tjeskobu, da nam poravna put do neba. To je otajstvo, tajna Križa. O Marijo, Sveti Hrame Božji, Majko Crkve, dolazimo k Tebi i molimo Tvoj zagovor za putujuću Crkvu: za  Papu, za kardinale, biskupe, svećenike, đakone, posvećene osobe, za laike i za sve ljude dobre volje.

O Marijo, Majko Božja, štiti svoju djecu, brani ih od zla i izmoli im zdravlje duha, duše i tijela. O Marijo, utjeho naša, spasi mlade od tame grijeha i vodi ih putem čistoće. Štiti Bezgrješna Djevice, naše obitelji, izmoli bolesnima iscjeljenje, posveti svećenike, spasi pobožne duše. Molimo te, majko Gospodinova, izmoli nam iskreno pokajanje za naše grijehe, ojačaj našu vjeru i vodi nas Izvoru vječnog spasenja. Amen.

Vezani članci

Blažena Djevice, bez grijeha začeta, moli za nas!

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er