MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Moćna krunica koju je Padre Pio svakodnevno molio

Sveti Pio iz Pietrelcine svakodnevno je molio krunicu Presvetom Srcu Isusovu za sve koju su tražili njegovu molitvu. Brojni ljudi su ga svakog dana tražili da se moli za njihove nakane i nakon toga bi Bog čudesno uslišio njihove molitve. 

To je zapravo molitva koju je sastavila sveta Margareta Marija Alacoque i koja se obično naziva “Učinkovita devetnica Presvetom Srcu Isusovu”.

Mnogi vjeruju da je ovo snažna molitva jer poziva Isusovo srce da se smiluje nama i našim molbamaIsusovo je srce doista puno ljubavi i suosjećanja i ova se molitva uzda u tu ljubav, vjerujući da je dovoljno nježan da velikodušno udovolji našoj molbi ako je to u njegovoj svetoj volji.

Iznad svega, mora se moliti s iskrenom vjerom, kao što bi to molio Padre PioBog nije duh koji nam udovolji bilo kojoj želji koju poželimo, već umjesto toga u ljubavi odgovara djetetu koje nešto traži, znajući točno što trebamo.

Vezani članci

Donosimo vam krunicu Presvetom Srcu Isusovu koju je molio Padre Pio:

I. 
O moj Isuse, koji si kazao: “Uistinu vam kažem, ištite i primit ćete, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se” – evo ja kucam, ja tražim, ja molim za milost…
    (tri puta) Očenaš…, Zdravo Marijo…, Slava Ocu…
Presveto Srce Isusovo, pouzdajem se i nadam u tebe.

II. 
O moj Isuse, koji si kazao: “Uistinu vam kažem, što god zamolite Oca mojega u moje ime, On će vam dati” – ovo molim Oca tvoga u tvoje ime, ja molim za milost…
(tri puta) Očenaš…, Zdravo Marijo…, Slava Ocu…
Presveto Srce Isusovo, pouzdajem se i nadam u tebe.

III. 
O moj Isuse, koji si kazao: “Uistinu vam kažem, nebo će i zemlja proći, ali moje riječi neće proći nikada” – evo oslanjajući se na nepogrešivost tvoje riječi, ja molim za milost…
(tri puta) Očenaš…, Zdravo Marijo…, Slava Ocu…
Presveto Srce Isusovo, pouzdajem se i nadam u tebe.

O Presveto Srce Isusovo, kome je nemoguće ne imati sućuti prema nesretnima, smiluj se nama jadnim grešnicima i podijeli nam milost za koju Te molimo po Bezgrešnom Srcu Marijinu, Tvoje i naše Majke.
Sv. Josipe, zakonski Oče sv. Srce Isusova, moli za nas.
Zdravo Kraljice, Majko milosrđa, života, slasti i ufanje naše, zdravo.

K tebi vapimo, prognani sinovi Evini.
K tebi uzdišemo tugujući i plačući u ovoj suznoj dolini.
Svrni dakle, zagovornice naša, one svoje milostive oči na nas, te nam poslije ovoga progona pokaži Isusa, blagoslovljen plod utrobe tvoje.
O blaga, o mila, o slatka Djevice Marijo.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er