CRKVA

Međugorski župnik fra Zvonimir Pavičič na Mediteranskim susretima u Marseillu

U Marseilleu se održavaju ‘Mediteranski susreti’, koji će trajati do nedjelje. Jučer je u Marseille došao i papa Franjo. U sklopu svih događanja u Marseilleu ovih dana održava se i susret rektora mediteranskih svetišta.

”Na ovaj susret pozvani smo i mi kao župa Međugorje, kao mjesto gdje mnoštvo hodočasnika dolazi moliti, tražiti utjehu i častiti Blaženu Djevicu Mariju Kraljicu Mira. Ovih dana imamo sastanke gdje se prvo upoznajemo jedni s drugima, upoznajemo druga mediteranska svetišta, zatim razgovaramo, dijelimo iskustva… Jednostavno pokušavamo i odgovoriti na neka aktualna pitanja, osobito pitanja migranata, ali i općenito hodočasnika koji dolaze u naše svetište. Danas poslije podne imat ćemo i molitvu sa Svetim Ocem kod spomenika koji je podignut svim onim žrtvama koje su nestale u Mediteranu, a tražile su bolji život u Europi”, kazao je međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, koji je ovih dana u Marseilleu.

Inicijativu ‘Mediteranski susreti’, koja traje od 17. do 24. rujna 2023. godine., organizira nadbiskupija Marseille. Riječ je o inicijativi koja slijedi nakon druga dva susreta promišljanja i duhovnosti, s naslovom „Mediteranska granica mira“, koji su održani najprije u Bariju 2020., a potom u Firenci 2022. godine. Oba susreta organizirala je Talijanska biskupska konferencija.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er