VJERA I DUHOVNOST

Marin Karačić: Radost proizlazi iz naše spašenosti – Krist je pobijedio grijeh, otkupio me i spašen sam!

Dobro znamo kako radost nije izraz lica, ne znači radostan samo biti nasmijan. Radost je životni stav”, poručio je fra Marin Karačić o veselju koje dolazi iznutra i koja nije tek prolazan osjećaj.

Franjevac i hrvatski kantautor duhovne glazbe iz Bosne i Hercegovine fra Marin Karačić na svojim je društvenim mrežama objavio promišljanje o istinskoj radosti i poručio da ona ne ovisi o vremenu u kojem se nalazimo, već o nama samima koji svojim raspoloženjem ispunjamo to vrijeme. Njegovo promišljanje donosi hkm.hr.

Svjedoci smo kako je u našim životima prisutno toliko zabrinutosti, opterećenosti, napetosti i stresa. Nedostaje nam one životne radosti.

Opterećeni smo brigama i često ne vidimo dalje od toga. Znamo u razgovorima spomenuti kako je prije bilo bolje i kako su bila bolja vremena, a čovjek je bio sretniji i zadovoljniji.

Sveti Augustin je govorio: “Živimo čestito i vremena će biti dobra. Mi smo vremena. Kakvi jesmo takva su vremena.” Kakvi smo mi takva su nam i vremena. Ne donosi određeni dan ili mjesec raspoloženje i promjene, mi smo ti koji unosimo raspoloženje i promjene u naše dane i u ovo vrijeme.

Dobro znamo kako radost nije izraz lica, ne znači veseo samo biti nasmijan. Ona je životni stav. Radost proizlazi iz naše spašenosti, kazao je fra Marin Karačić.

fra Marin Karačić - Isus

Krist je pobijedio grijeh, umro je za mene i uskrsnuo – to je razlog moje radosti – spašen sam! I nema toga na ovome svijetu što bi me moglo poljuljati. Ni brige, ni križevi, ni patnja, bolest ni smrt. Krist me je otkupio i već mi je “rezervirao” mjesto na nebu.

Ako je moja domovina na nebesima i ako me moje mjesto već čeka, onda je na meni da ostanem vjeran Gospodinovim riječima i obećanjima. Ovaj život ništa je u usporedbi s vječnošću i taman se dobro pomučio želim ju dohvatiti, kaže fra Marin Karačić.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ne mogu zaslužiti Ljubav, mogu samo odgovoriti na Nju. Ali vidimo da je danas postalo veliko umijeće vidjeti Ljubav i pronaći radost. Neka naš život postane upravo odgovor na Ljubav i neka nam to bude itekako dovoljan razlog za nju.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er