CRKVAOBITELJVJERA I DUHOVNOST

Majka Elvira: Ovo je supstanca života. Dobro je nerazorivo

Majka Elvira: Ovo je supstanca života. Dobro je nerazorivo. Vi svi skupa, uistinu jeste i dan, i sunce, ljepota naše zajednice. Žena. Zamislite, otvorila sam kuće za djevojke, kako bi dala svijetlo muškarcima. Da dam povjerenje muškarcu. Nisam mogla govoriti o povjerenju da nije bilo vas. Nisam mogla pričati o miru, o ljubavi, o milosrđu, o oprostu da nije bilo vas u Zajednici. Bi ste to sunce koje svakodnevno izlazi i koje daje boje prirodi. Žena ima jedno blago unutar sebe, koje ako razvije, postane kraljicom.

Majka

A kraljica, što to znaci? Kraljevati nad svojim instinktima. Znači, jedna supruga, koja se osjeća kraljicom, ljubi. Jer upravo posjeduje ovaj izvor života, utrobu života. A život se rađa preko ljubavi. Nečeš više imati straha isprljati ruke dok čistiš cipele svog muža… dok mu peglaš košulju… navikneš se da više ništa nije ponižavajuće, da nema stvari koje ne možeš napraviti. Sve možeš napraviti!

Jer se osjećaš kraljicom! I služiti, jer samo onaj koji služi ima radost u srcu da postane kraljicom. Radost se rađa iz svijesti, iz onoga tko si. Biti dobro sami sa sobom je ljepota života, također jer vi imate ovu ljepotu, ljepotu mladenaštva. Ti kad se vidiš u ogledalo, se vidiš ljepša ako si dobrija, slobodnija. Od koga? Od sebe same. Od situacija.

Živeči ih kroz istinu za ono što jesu. Danas je možda neka situacija nelagode, ali sutra… za mjesec-dva, to će proći. Ljepota, uzvišenost, harmonija žene nije ona koja se vidi izvanka, nego je ono što si unutar sebe. I tamo počinje istinita priča, počinje tvoj put, tvoja zrelost, tvoja sloboda. Počinje izunutra.

I žena je stvorena za radost. Oooooooo, je uzviknuo Adam kada ju je vidio, začuđen, iznenađen, sav potresen, zaljubljen. Napokon! Ovo je kost od moje kosti. Ogledao se u ženu…”VOLIM BITI ŽENA, VOLIM BITI KĆERKA, VOLIM BITI SUPRUGA, VOLIM BITI MAJKA!

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er