CRKVAPAPA FRANJO

Liturgijska slavlja koja će papa Franjo predvoditi u božićno vrijeme

Objavljen je raspored papinskih liturgijskih slavlja – od mise 24. prosinca u vatikanskoj bazilici u 19 sati i 30 minuta, do slavlja u Sikstinskoj kapeli 7. siječnja, tijekom kojega će Papa krstiti nekoliko djece

Na Badnjak, u nedjelju 24. prosinca, misa koju će papa Franjo slaviti u bazilici svetoga Petra započet će u 19 sati i 30 minuta – stoji u kalendaru Papinskih liturgijskih slavlja koji je 28. studenog objavio Tiskovni ured Svete Stolice. Dakle, Papa i ove godine zadržava ranije vrijeme početka slavlja, kojim je započeo 2020. godine tijekom ograničenjā zbog pandemije bolesti Covid, te ga zadržao 2021. i 2022. godine.

Dan poslije, u ponedjeljak 25. prosinca, na Božić, Papa će u 12 sati iz središnje lože bazilike svetoga Petra udijeliti blagoslov Urbi et Orbi – Gradu i svijetu. U nedjelju 31. prosinca u 17 sati, u vatikanskoj će bazilici predvoditi Prvu večernju i Te Deum kao zahvalu za proteklu godinu, javlja Vatican News.

U ponedjeljak, 1. siječnja, kada se obilježava 57. svjetski dan mira, rimski će biskup u vatikanskoj bazilici slaviti misu svetkovine Svete Marije Bogorodice, s početkom u 10 sati. U vatikanskoj će se bazilici također, 6. siječnja u 10 sati, slaviti misa svetkovine Bogojavljenja. Na kraju, 7. siječnja, na blagdan Krštenja Gospodinova Sveti će Otac u 9 sati i 30 minuta u Sikstinskoj kapeli predvoditi slavlje tijekom kojega će krstiti nekoliko djece.

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er