CRKVAPAPA FRANJO

LIJEPA VIJEST Papa Franjo: „Već tri dana mogu hodati“

„Već tri dana mogu hodati“, rekao je kroz šalu Papa mahnuvši, 27. lipnja, dok je uz pomoć štapa kročio knjižnicom Apostolske palače.

U stražnjem dijelu sobe mogla su se vidjeti njegova invalidska kolica dok je pozdravljao brazilske biskupe. Papa ih je koristio za mnoge svoje javne audijencije skoro dva mjeseca.

Komentar 85-godišnjeg rimskog prvosvećenika dolazi nakon što je pomoću štapa prešao kratku udaljenost tijekom završne mise Svjetskog susreta obitelji 25. lipnja i preko pozornice dvorane Pavla VI. za vrijeme audijencije s članovima Neokatekumenskog puta 27. lipnja.

Papa Franjo je rekao da je prvoga tjedna u svibnju započeo liječenje ozljede koljena. Zbog zdravlja je odgodio dva međunarodna putovanja u: Libanon i Južni Sudan prenosi Nedjelja.ba

U susretu s delegacijom brazilskih biskupa potaknuo ih je da s njim razgovaraju koliko god žele i da govore „bez cenzure“.

Sastanak je trajao tri sata dok su brazilski biskupi s Papom pričali o svojoj zabrinutosti zbog uništenja prašume Amazone, prenosi portugalska služba Vatican Newsa.

Tijekom rasprave o Amazoniji, nadbiskup Evaristo Pascoal Spengler iz Maraja rekao je da je papa Franjo „zatvorio oči u izrazu boli i patnje, a zatim upitao: ‘Što možemo učiniti?’“

„Vrlo je osjetljiv na ovu stvarnost uništenja u Amazoni“, rekao je Spengler, koji služi kao predsjednik Panamazonske crkvene mreže (Repam).

Više delegacija biskupa iz Brazila sastajalo se s Papom u svibnju i lipnju tijekom svoga pohoda ad limina koji se obično obavljaju svakih pet godina, jer više od 5 300 biskupa u svijetu na taj način rotiraju kroz Rim.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er