VJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Kip Isusa u sredini stabla na napuštenom groblju

Kip Isusa koji proviruje iz stabla pronađen je na napuštenom groblju u poljskom gradu Łupków. Ovo „slučajno“ umjetničko djelo predstavlja simbol Kristove neiscrpne nazočnosti u svijetu.

Prema izvješću The First Newsa, mjesto Łupków, u kojemu je pronađen kip, zapravo je srušeni grad koji je uglavnom napušten nakon Drugog svjetskog rata. Od naselja su ostali samo temelji crkve i zvonika. Nedaleko od njih počiva zaraslo groblje gdje Kristov kip pomalo „sablasno“ viri iz stabla drveta. Kao što to priroda obično čini, vegetacija je zauzela to područje i pritom stvorila dirljiv simbol Kristove stalne prisutnosti u našem svijetu. Rezultat je sjajan komad kršćanske umjetnosti koji bi bio savršen i za ukrašavanje naslovnice ekološke enciklike pape Franje Laudato Si, te ga zasigurno možemo smatrati simbolom iste, piše Nedjelja.ba. 

Izvješće časopisa My Modern Met napominje kako poza kipa sugerira da je svojedobno bio ključna točka raspela. Kristove su ruke široko raširene kao da je na križu. Noge izgledaju stisnute kao da su stopala prikovana jedno za drugo. Budući da se ne planira uklanjanje kipa iz stabla – znači da ne postoji način za potvrditi pozu. Također, ovo je napušteno groblje sadržavalo i nekoliko drugih grobnih biljega koji su na sličan način bili okruženi lišćem. Nije poznato što je dovelo do toga da je ovaj Isusov kip postavljen unutar rastućeg drveta.

www.medjugorje-news.com/vecernji.ba

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er