CRKVAVIJESTI

Kardinal Müller u obrani poljskog svećenika kojeg je Njemačka tužila zbog ‘govora mržnje’ i osude homoseksualnih predatora u Crkvi

Kardinal Gerhard Müller javno je stao u obranu oca Dariusza Oko, poljskog svećenika kojeg je njemački sud kaznio zbog osude homoseksualnih predatora u Crkvi.

U intervjuu koji je prošlog tjedna dao za poljske novine Do Rzeczy, kardinal Müller, bivši prefekt Kongregacije za nauk vjere, rekao je kako se srami što je u njegovoj domovini (Njemačkoj) opet moguće “da bi poljski intelektualac mogao biti osuđen zbog poticanja na mržnju zbog objavljivanja činjeničnog izvješća.”

Müller se osvrnuo na nedavnu tužbu Njemačke protiv Oka, poljskog svećenika koji je objavio djela o homoseksualnim lobijima unutar Crkve. Autora knjige “S Papom protiv homohereze” njemački ga je sud optužio za “poticanje na mržnju” zbog članka koji je napisao o homoseksualnom klerikalnom zlostavljanju, i to nakon pritužbe vlč. Wolfganga Rothe, pro-LGBT svećenika u Njemačkoj.

Okružni sud u Kölnu tvrdio je da članak, naslovljen “O potrebi suzbijanja homoseksualnih klika u Crkvi”, predstavlja “poticanje na mržnju” prema homoseksualnim osobama. (?!) Sud je zatražio da Oko plati kaznu od 4.800 eura ili odsluži 120 dana zatvora, prema poljskom časopisu Wprost. Sud je navodno također optužio i vlč. Johannesa Stöhra, glavnog urednika časopisa Theologisches. Otac Oko se već žalio na presudu te se očekuje suđenje.

Müller je povukao paralelu između tužbe protiv Oka i progona poljskih intelektualaca za vrijeme okupacije Poljske od strane nacističke Njemačke, rekavši da bi ovaj slučaj trebao “pozvati na alarm među povijesno obrazovanim ljudima”. Spomenuo je “izvjesnog odvjetnika koji je kao takozvani “generalni guverner” poslao sve profesore iz Krakova u koncentracijske logore.”

Ovo se nesumnjivo odnosi na Hansa Franka, poznatog i kao “poljski mesar”, koji je postao generalni guverner nacističke okupirane Poljske 1939.

Kardinal je također pohvalio Oka zbog toga što je govorio protiv homo-hereze u Crkvi i opisao je Okovo djelo kao “hrabar čin koji zaslužuje poštovanje svih pristojnih ljudi”.

Ponovio je riječi svećenika-profesora i osudio kaznena djela “pojedinaca koji žive u Crkvi, ali se kriju iza štita nekažnjivosti koji im pruža njihova funkcija”, dodajući da te osobe “vode brojne mladiće u propast”.

Kardinal je također ukazao na licemjerstvo njemačkog sudskog sustava, tvrdeći da sudovi nikada ne reagiraju kada se tisuće nevinih svećenika bez razloga naziva “zlostavljačima djece” jer ti napadi spadaju u kategoriju “slobode izražavanja”.

“Jesmo li se vratili do točke u kojoj su krivci zaštićeni, a nevini kažnjeni?”, upitao je Müller.

www.medjugorje-news.com

Izvor
magnifikat.hr
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er