DEVETNICEMOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Kardinal Burke poziva na molitvu velike devetnice Gospi Guadalupskoj od 12.ožujka do 12. prosinca

U zaštiti Marijina plašta nalazi se pravi, čudesan i preobražavajući mir. U tu svrhu, kardinal Burke poziva sve katolike da mu se pridruže u molitvi tražeći Gospin zagovor kroz svaki dan u razdoblju od devet mjeseci (od 12. ožujka do 12. prosinca 2024.).

Bilo je to doba sličnom našem kada se Gospa prvi put ukazala sv. Juanu Diegu prije skoro 500 godina. Opet se borimo s bolešću, ratom i dubokom duhovnom zbunjenošću. Opet su mnoge jadne duše u iskušenju straha da je svaka nada izgubljena.

Ali naš Gospodin nas nije pozvao na strah. Bez obzira na tamu našeg doba, muškarci i žene vjere nisu bez istine i ljubavi Kristove, niti brige Njegove majke. Kroz poniznu i hrabru suradnju s milošću sv. Juana Diega, Gospin zagovor preobrazio je svijet i doveo milijune duša Kristu. Istu tu majčinsku brigu i zaštitu tražimo i danas – brigu i zaštitu koju će nam ona pružiti ako je iskreno zamolimo.

Gospa nije zaboravila svoju djecu: njezina je briga za nas danas jednako jaka kao i prije 500 godina.

Vezani članci

U zaštiti Marijina plašta nalazi se pravi, čudesan i preobražavajući mir. U tu svrhu, kardinal Burke poziva sve katolike da mu se pridruže u molitvi tražeći Gospin zagovor kroz svaki dan u razdoblju od devet mjeseci (od 12. ožujka do 12. prosinca 2024.).

U nastavku imate molitvu u čast Gospi Guadalupskoj.

MOLITVA: Devetomjesečna devetnica Našoj Gospi Guadalupskoj

O Djevice, Majko Božja, hitimo tvojoj zaštiti i molimo zagovor protiv tame i grijeha koji sve više obavijaju svijet i prijete Crkvi. Tvoj Sin, Gospodin naš Isus Krist, dok je umirao na križu za naše spasenje dao nam je tebe za našu majku. Tako je i 1531. godine, kada su nas opkolili tama i grijeh, poslao tebe na brdo Tepeyac, kao Gospu od Guadalupe, da nas vodiš njemu koji je jedini naše svjetlo i spasenje.

Kroz ukazanja na brdu Tepeyac i trajnu prisutnost s nama na čudesnom plaštu tvoga glasnika, sv. Juana Diega, milijuni duša obratili su se vjeri u tvoga Božanskog Sina. Kroz ovu devetnicu i našu posvetu tebi, ponizno molimo tvoj zagovor za naše svakodnevno obraćenje života i obraćenje milijuna drugih koji još ne vjeruju u njega. U našim domovima i u našem narodu vodi nas onome koji jedini pobjeđuje grijeh i tamu u nama i u svijetu.

Sjedini naša srca sa svojim Bezgrješnim Srcem da možemo pronaći svoj pravi i trajni dom u Presvetom Srcu Isusovom. Uvijek nas vodi na hodočašću života do našeg vječnog doma s Njim. Neka naša srca, ujedinjena s tvojim, uvijek imaju povjerenje u Božje obećanje spasenja, u njegovo milosrđe koje nikada ne prestaje prema svima koji mu se obraćaju poniznim i skrušenim srcem.

Djevice od Guadalupea, kroz ovu devetnicu i našu posvetu tebi, vodi sve duše u Americi i cijelom svijetu svome Božanskom Sinu u čije se ime molimo. Amen.

Kardinal Raymond Leo Burke

Izvor

www.medjugorje-news.com

Izvor
quo vadis ecclesia
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er