VJERA I DUHOVNOST

Najpoznatiji vatikanski egzorcist svjedoči o snazi krunice: Nitko tko ide Mariji i moli krunicu, ne može biti napadnut od Sotone

Jedno svjedočanstvo dugogodišnjeg egzorcista o. Gabriela Amortha pokazuje važnost redovite i sabrane molitve krunice.

Jednom je moj prijatelj, tijekom egzorcizma, čuo đavla kako govori: ‘Svaka Zdravo Marija je kao udarac po mojoj glavi. Kad bi kršćani znali kako je moćna krunica, to bi bio moj kraj.’ Tajna koja ovu molitvu čini toliko moćnom jest u tome što je to ujedno i molitva i meditacija. Upućena je Ocu, Blaženoj Djevici i Presvetom Trojstvu, a predstavlja meditaciju usmjerenu na Krista.

Na gornje razmišljanje, ja ću samo dodati: Molim vas, izgovarajte svaku riječ čisto i jasno. Nemojte iskrivljavati riječi. Nemojte izgovarati prije nego predmolitelj završi svoju rečenicu, odnosno prije nego završe oni koji odgovaraju, ako ste vi predmolitelj. Imajte na umu da oni tada razgovaraju s našom Majkom Marijom, a nije uljudno govoriti dok netko drugi govori.

Važno je sabrano moliti

Kad se krunica moli zajednički, onda mole samo dvoje: predmolitelj i oni koji odgovaraju. Svatko govori Blaženoj Majci i pažljivo osluškuje njezin odgovor u svome srcu dok se usredotočuje na sliku pred sobom, u razmatranje otajstva koje se moli, na njegovo tumačenje i primjenu u svojim životima.

Širite ovu moćnu egzorcističku molitvu – krunicu – koja uključuje Oče naš, predivnu molitvu koja se moli pet puta tijekom moljenja svake pojedine desetice otajstava krunice, poduprtih moćnim molitvama Naše Majke koja moli s nama, dok mi izgovaramo 53 Zdravo Marije.

Jedinstvo s Presvetim Trojstvom

Vječni Otac je, u viđenju jednog mojega prijatelja, objasnio našoj skupini što se događa dok mi molimo krunicu, rekavši: ”Dok vi molite – ‘Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grješnike sada…’ – Blažena Djevica odmah dolazi moliti s vama. A Ona ne dolazi sama. Ona dovodi anđele sa sobom. I to ne jednoga ili dvojicu, nego cijeli korovi anđela dolaze s Njom, Kraljicom anđela. Kako su Ona i Isus u srcu sjedinjeni i ne mogu biti odvojeni, ona dovodi i Isusa.

Isus ne može biti odvojen od Presvetoga Trojstva, te On dovodi sobom Oca i Svetoga Duha sa sobom. A tamo gdje je Presveto Trojstvo, tamo je sve stvorenje, pa ste vi okruženi takvom ljepotom i svjetlom, da to uopće ne možete zamisliti u ovom životu.

Vaša Majka dolazi kao Naša Gospa od Milosti, s ispruženim rukama. Zrake svjetla zrače iz njenih ruku, probadajući vaše tijelo, liječeći vas i ispunjavajući vas milostima. To je naša baština koja se izlila iz Isusova srca na križu, u trenutku kada je vojnik probo Njegovo Srce kopljem, u jedinu čistu posudu spremnu da primi takve milosti u tom trenutku, vašu Majku. Stoga, dok molite krunicu, ili samo odgovarate – ‘Sveta Marijo…’ – vi primate svoj dio ovih milosti.’ On je tada također kazao: ‘Nitko tko ide Mariji i moli krunicu, ne može biti napadnut od Sotone.”

hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er