CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Kako moliti da primimo ozdravljenje od najtežih bolesti?

Sigurno da nema snažnije i učinkovitije molitve od Svete Mise. To je jedina molitva u kojoj Isus sa svojim tijelom i dušom, sa svojom ljudskom i božanskom ljubavlju ulazi u nas kako bi nas otkupio, iscijelio, oslobodio i ozdravio.

Isus nam se u Svetoj Misi potpuno daje: u riječi i u pričesti. On se potpuno daje, a mi od njegove dobrote primamo samo onoliko koliko uspijemo oraspoložiti svoje srce.

Razlog zašto se na Svetoj Misi tako rijetko događaju čudesna uslišanja, nalazi se u činjenici da se često ne znamo pripremiti za Misu. Već u pripremnoj molitvi možemo duboko ući u Božju prisutnost, možemo u njoj prebivati i od Boga primati. Nerijetko se uslišanja, kod onih koji se zaista pripremaju za Misu, dogode i prije same Svete Mise, tj. za vrijeme pripremne molitve.

Slušajući riječi molitve, pokušajmo ih upisati u svoje srce”

Danas donosimo pripremnu molitvu za vlastito ozdravljenje. Molitvu je potrebno slušati sa svom mogućom pažnjom, potrebno je pokušati biti svjestan svake riječi koju slušamo ili izgovaramo. Slušajući riječi molitve, pokušajmo ih upisati u svoje srce.

To će se dogoditi tako da se aktivno uključimo, da budemo interaktivni u molitvi, da u kratkim pauzama između pojedinih riječi ili pojedinih molitvenih fraza, u svojim srcima izgovorimo riječi koje će te fraze nadopuniti i/ili potvrditi, ili da jednostavno u pauzama pustimo da se riječi spuste u srce i tamo ostanu.

Molitva započinje zahvalom. Teško se možemo nadati da ćemo primiti ozdravljenje od teške ili neizlječive bolesti, ako nismo Bogu zahvalni za dobra koja smo do sada primili. Zato se u pauzama između riječi uključimo u zahvaljivanje izgovarajući svoje „Hvala!“ Nužan dio molitve za ozdravljenje je pokajanje.

Nastojmo srcem reagirati na riječi pokajanja i pokajati se, te moliti za oproštenje. Možda je najvažniji dio molitve za ozdravljenje – molitva opraštanja, koja slijedi nakon pokajanja. Sastavni dio molitve opraštanja je opraštanje roditeljima. Poštuj oca i majku da dugo živiš i da ti bude dobro na zemlji! Želimo li dugo živjeti i želimo li da nam bude dobro? Ta, četvrta Božja zapovijed govori nam o tome koliko je važno oprostiti roditeljima.

Ne možemo zamjerati i poštovati u isto vrijeme. Nakon molitve opraštanja slijedi molitva nutarnjeg iscjeljenja. Većina današnjih teških i neizlječivih bolesti ima psihosomatsku pozadinu, tj. svoje uzroke ima i u razočaranju, ogorčenosti, nepraštanju, mržnji, samosažaljenju, osjećajima krivnje, osjećajima odbačenosti i neželjenosti.

Konačno, molitva završava molbom za otkupljenje, iscjeljenje, oslobođenje i ozdravljenje.

Dobro je nekoliko puta za redom, uz kratke stanke, preslušati cijelu molitvu. Što ćemo je više slušati, to ćemo aktivnije u njoj sudjelovati, to ćemo više ulaziti u Božju prisutnost, to će nam se srce više otvarati za milost Duha

Važno je napomenuti da je najbolje uzeti vrijeme za molitvu kad smo najodmorniji, kad se najlakše možemo usredotočiti. Dobro je nekoliko puta za redom, uz kratke stanke, preslušati cijelu molitvu. Što ćemo je više slušati, to ćemo aktivnije u njoj sudjelovati, to ćemo više ulaziti u Božju prisutnost, to će nam se srce više otvarati za milost Duha.

Za vrijeme molitve trebamo ostati spontani, bez imalo naprezanja. Oslonimo se na vodstvo Duha Svetoga koji će nam svaki put kad molimo, u svijest donositi određene životne situacije koje trebaju biti iscijeljene. Donosit će nam i osobe kojima trebamo oprostiti, osobe koje smo svojim grijesima ranili, osobe kojima trebamo zahvaliti, osobe za koje trebamo moliti…

Ako se dogodi da nam za vrijeme molitve misli odlutaju, to je sasvim normalno, a pogotovo za one koji piju određene lijekove, u depresiji su, pod stresom ili u bilo kakvoj boli.

Ako osjećate da u sebi nosite gorčinu, krivnju, odbačenost, usamljenost…

Molitva koju ćete slušati nalazi se u knjizi Sveta Misa i sastavni je dio Pripreme za Svetu Misu. Napominjemo da je to samo dio molitve i zato preporučamo da uz slušanje čitate i cijelu molitvu. Isto tako, molitva će zasigurno biti mnogo učinkovitija ako smo prije pročitali knjigu Sveta Misa, čiji nam sadržaj može dodatno oraspoložiti srce.

Ako osjećate da u sebi nosite gorčinu, krivnju, odbačenost, usamljenost, tugu; ako ste u depresiji, strahu ili tjeskobi, tada svakako preporučam da iz knjige molite i Pripremu za otkupljenje od duševnih boli. Želimo vam obilje Božje blizine i milosti tijekom slušanja i čitanja.

www.medjugorje-news.com/book.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er