BiHVIJESTIZANIMLJIVOSTI

Josipović: Samostan na Širokom Brijegu pretvorio se u vojnu utvrdu i samim time je “legitimni vojni cilj”

Da, bivši predsjedniče. Fratri koji su iz utvrda pucali po vama i vašoj “Oslobodilačkoj vojsci”. Pitamo se kako vas nije stid i sram takvo što tvrditi, da je crkva postala vojno uporište i legitimni vojni cilj za uništenje crkve i masakr nad nedužnim franjevcima.

U emisiji Otvoreno emitiranoj dana 20. srpnja 2020. godine na televizijskom programskom kanalu HRT-a HTV1 gospođa Karolina Vidović Krišto ustvrdila je kako sam izjavio da je “legitimno ubiti svećenike” kasnije specifirajući da je riječ o razdoblju nakon 1945. godine.

Ivo Josipović u službi vojske koja je 90tih razarala Hrvatsku i BiH pod istim znakovljem

Reakcija dr.sc. Ive Josipovića na tvrdnje Karoline Vidović Krišto u emisiji Otvoreno:

Iznesene informacije su netočne jer nikada nisam govorio o opravdanosti likvidacija. Pretpostavljam se da se gospođa Krišto referirala na moju polemiku s desnom političkom orijentacijom o događajima na Širokom Brijegu krajem II Svjetskog rata.

Tom prilikom sam ustvrdio da je u bitci za Mostar i Široki Brijeg na jednoj strani sudjelovao određeni broj fratara s oružjem i da je samostan pretvoren u vojnu utvrdu, čime je postao legitimni vojni cilj. Tu činjenicu potvrđuju i njemački vojni izvori.

Isto tako sam tom prilikom istaknuo da mi je iz današnje perspektive žao svakog izgubljenog života, pa tako i onih osoba koje su u bitci sudjelovale na strani okupatora, stoji u reakciji Ive Josipovića.

Ne zaboravimo da je Ivo Josipović potomak agresora na naš Široki brijeg kao i ostatak Hercegovine. Njegov otac je osobno sudjelovao u takozvanim čišćenjima okupatora na području Dalmacije i Hercegovine. Pa se pitamo kako svoj narod može okupirati svoj vlastiti narod i svoja ognjišta.

Gubitak vas s političke scene kao bivšeg predsjednika naše domovine upravo govori o vama kao kvaliteti koju ste pružali kao političar. Ali nas ništa ne čudi od samog zaboravljača čekova i tetovaža U na bradi, pa do najvećeg plaćenika da unosi nemir i razdor među nas hrvate, gospodina Stipe Mesića.

Svaki put kada uđem u Župni ured u Međugorju, zastanem ispred slike nedužno pobijenih franjevaca u Širokom brijegu, i svakog od njih zasebno pogledam i u tištini se zapitam “Kome i zašto ste smetali?” Na žalost nisu oni jedini franjevci koji su stradali, ti franjevci koji su držali hrvate zajedno u vrijeme Turskog zuluma, koji su očuvali ognjišta hrvata pogotovo u Bosni, koji drže hrvate na okupu u dijaspori. Ako su oni ti koji su legitimni vojni cilj, onda mi svi koji idemo u crkvu smo također legitimni vojni cilj.

Želimo vama dragi bivši predsjedniče Republike Hrvatske, da se napokon oslobodite očevih političkih uvjerenja i prihvatite rezoluciju UN gdje se poistovjećuje Nacizam, Fašizam i Komunizam kao totalitarni režim i istom snagom osudite sva 3 režima.

autor: medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er