CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Još uvijek ima vremena za primanje potpunog oprosta tijekom korizme – Evo na koja 4 načina

Jeste li znali da postoji nekoliko načina na koje možete dobiti potpuni oprosta tijekom korizme? Zapravo postoje četiri načina na koje možete primiti jedan.

Iako je korizma pri kraju, još uvijek imate dovoljno vremena da zadobijete potpuni oprost, piše CNA.

Prije svega, što je potpuni oprost?

Puni oprost je milost koju je Katolička crkva dodijelila zaslugama Isusa Krista za uklanjanje vremenite kazne zbog grijeha. Oprost čisti osobu od svake vremenite kazne zbog grijeha. Međutim, uvijek ga mora pratiti potpuna nevezanost za grijeh.

Kako ćemo ga primiti u korizmi?

Prvi način je provesti barem 30 minuta u euharistijskom klanjanju. Posjećivanje Presvetog Sakramenta važno je tijekom cijele godine. Pa zašto ne biste sudjelovali u ovoj lijepoj praksi tijekom korizme i primili i neke dodatne milosti? Ako nikada niste bili na klanjanju ili se borite ostati budni, pokušajte pročitati nekoliko poglavlja iz Evanđelja, molite krunicu ili se stvarno usredotočite na to da budete u Kristovoj prisutnosti.

Sljedeći način je sudjelovanje u postajama križnog puta, kada razmišljamo o Gospodinovoj muci i smrti. Svaka katolička crkva trebala bi imati neku vrstu postaja križnog puta, bilo da su jednostavne ili složene. Bilo koji će poslužiti! Međutim, morate imati na umu nekoliko stvari. Priručnik oprosta Svete Stolice, četvrto izdanje, navodi da mora postojati 14 postaja koje “predstavljaju 14 postaja Jeruzalema”. Priručnik nas također podsjeća da je “potrebno napredovanje od jedne stanice do druge.” No, ako ima previše ljudi i kretanje bi predstavljalo neugodnost, dovoljno je da se barem onaj koji vodi križni put kreće od postaje do postaje. Drugim riječima, ako idete na križni put s mnogo sudionika i svi ostaju u klupama dok svećenik prelazi na svaku postaju, to još uvijek vrijedi. Ovaj specifični oprost može se čak dobiti jednom dnevno za one koji mogu svakodnevno ići u crkvu i žele sami obavljati križni put.

Sljedeći način je molitva krunice “u crkvi ili oratoriju, ili u obitelji, vjerskoj zajednici ili zajednici vjernika”.

Posljednji način je čitanje ili slušanje Svetoga pisma. Samo pazite da provedete barem pola sata s Božjom riječi i to se računa. U redu, dakle, sudjelovali ste na jedan ili sva četiri od ova načina.

No, jeste li doista primili potpuni oprost? Kako ćemo to znati?

Postoje neki uvjeti, poput sitnog tiska, koji jamče da ćete dobiti svoje zadovoljstvo. Prvo, morate imati potpunu nevezanost od svakog grijeha, čak i lakog. Zatim se treba ispovjediti, pričestiti i moliti na papine nakane. Sakramentalna ispovijed i primanje euharistije mogu se dogoditi do 20-ak dana prije ili nakon čina primanja punog oprosta.

Prikladno je da se pričest i molitva održe na isti dan. Jedna sakramentalna ispovijed dovoljna je za nekoliko punih oprosta. Međutim, za svaki potpuni oprost koji se želi primiti potrebno je posebno primanje euharistije i zasebna molitva na nakane Svetog Oca. Nakon što ste slijedili ove korake, budite uvjereni da ste primili potpuni oprost.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er