BiHVIJESTI

Još 67 novih slučajeva zaraze u cijeloj BiH

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 627 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 53 osobe u RS-u. U Federaciji BiH je registrIRano 14 novih slučajeva.

Na KCUS-u je testirano 430 uzoraka, a pozitivno je osam osoba iz Maglaja te po četiri iz Sarajeva i Bihaća. Od 16 pozitivnih rezultata dva su retestiranja iz Bihaća što znači da je 14 novozaraženih.

Što se tiče RS-a prema mjestu prebivališta, 26 osoba je iz Banje Luke, 10 iz Doboja, po tri osobe su iz Laktaša i Dervente, po dvije osobe su iz Čelinca, Oštre Luke i Bosanske Gradiške i po jedna osoba je iz Bosanskog Novog, Srpca, Kneževa, Prnjavora i Teslića.

Riječ je o 20 osoba muškog i 33 ženskog spola. Devetnaest žena je srednje životne dobi, četiri mlađe, a deset žena je starije životne dobi. Pet osoba muškog spola je mlađe životne dobi, šest srednje i devet muškaraca je starije životne dobi.

Ukupno 13 osoba je hospitalizirano, dok će ostali biti u izolaciji u skladu s definiranim procedurama. Ukupno 23 osobe nisu navele epidemiološku vezu s pozitivnim slučajem, dok je kod ostalih osoba riječ o kontaktu s pozitivnim osobama.

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er