VJERA I DUHOVNOST

Je li Gospa doista predvidjela Papinu smrt?

Gospa od svih naroda ukazala se 56 puta između 1945. i 1959. u Amsterdamu djevojčici Ida.

Prvi put joj se ukazuje 13. listopada 1917., kada Ida ima 12 godina. Šetajući ulicama Amsterdama ugleda prelijepu i blistavu ženu za koju odmah pomisli da je Djevica Marija. Ta “Lijepa dama” joj se smiješi bez riječi, s blago raširenim rukama. Ida nikome neće reći za taj događaj iako se ponavlja dvije subote, po savjetu njezina duhovnika, oca Frehea. U svakom slučaju, najduža ukazanja započela su tek 25. ožujka 1945., na blagdan Blagovijesti, nedugo prije završetka Drugog svjetskog rata. Gospa joj otkriva da je ona “Gospa” i “Majka” svih naroda i da postoji plan koji je Bog pripremio za svijet, a koji će se ostvariti po Majci.

Gospa tada pokazuje Idi sliku na kojoj je Djevica prikazana nogama oslonjenim na zemaljsku kuglu, križem iza nje i stadom ovaca posvuda, simbolizirajući sve narode, čiji mir leži upravo u okrećući pogled prema Križu Kristovu.

Molitva koju je Marija rekla Idi je ova: «Gospodine Isuse Kriste, Sine Očev, pošalji sada svoga Duha na zemlju. On čini da Duh Sveti prebiva u srcima svih naroda, kako bi bili sačuvani od pokvarenosti, nesreća i rata. Neka nam Gospa svih naroda, Blažena Djevica Marija, bude zagovornicom. Amen.”

Vezani članci

Gospa moli Idu da pošalje pismo u Rim kako bi Papa proglasio petu marijansku dogmu: Marijinu ulogu kao Suotkupiteljice, Posrednice i Zagovornice ljudi. U noći između 18. i 19. veljače 1958. Gospa je vidjelici navijestila da će papa Pio XII. umrijeti početkom listopada iste godine. Otac Frehe, Idin duhovni otac, zamolio ju je da tu poruku čuva u zatvorenoj omotnici. Doista, papa Pio XII. umro je 9. listopada u Castelgandolfu. Nakon duge analize, 31. svibnja 2002. biskup Haarlema, Joseph Maria Punt, priznao je vjerodostojnost ukazanja Gospe svih naroda.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er