VJERA I DUHOVNOST

Je li Gospa dala točnu “formulu” za posvećenje Rusije?

Ovo su točne riječi koje je Gospa Fatimska izgovorila i opća formula koja je dana s. Luciji za rusko posvećenje. Otkako je papa Franjo najavio da će posvetiti Rusiju, mnogi su se pitali je li Gospa Fatimska dala točnu formulu za rusko posvećenje.

Ovdje su točne Gospine riječi, objavljene djeci u Fatimi 13. srpnja 1917. godine: “Doći ću tražiti posvetu Rusije mom Bezgrješnom Srcu i pričest odštete prve subote. Ako se moji zahtjevi usliše, Rusija će se obratiti i bit će mir; ako ne, ona će širiti svoje zablude po cijelom svijetu, uzrokujući ratove i progone Crkve.

Dobri će biti mučeni; Sveti će Otac će mnogo trpjeti; bit će uništeni razni narodi. Na kraju će moje Bezgrješno Srce trijumfirati. Sveti će mi Otac posvetiti Rusiju i ona će se obratiti, a svijetu će biti dodijeljeno razdoblje mira.”

U početku su to bile jedine riječi koje je Gospa izgovorila djeci 1917. Ništa se ne spominje o biskupima i nikakva “formula”, osim “zahtjeva” da će Sveti Otac posvetiti Rusiju. Kasnije, 13. lipnja 1929., Gospa se ukazala s. Luciji i rekla sljedeće riječi:

” Došao je trenutak u kojem Bog traži od Svetog Oca, u jedinstvu sa svim biskupima svijeta, da izvrši posvetu Rusije mom Bezgrješnom Srcu, obećavajući da će je na taj način spasiti. Toliko je duša koje Božja pravda osuđuje za grijehe učinjene protiv mene, da sam došla tražiti odštetu: žrtvuj se za ovu nakanu i moli.”

U jednom intervjuu 1946. s. Lucija je potvrdila ovaj zahtjev, samo dodajući da se to treba dogoditi “jednog dana”. Ono što Gospa želi jest da Papa i svi biskupi u svijetu jednog posebnog dana posvete Rusiju njenom Bezgrješnom Srcu. Gospa nije rekla posvetiti Rusiju na određeni dan, niti je dala točne riječi koje bi Sveti Otac trebao koristiti.

Ona je samo dala opće smjernice, koje su poznate svim papama od prvotne objave. Ključno je zapamtiti da Crkva još uvijek smatra Gospine riječi “privatnom objavom”, što znači da nije bitno za spasenje naših duša i nije “zahtjev” za naš ulazak u Nebo. Crkva nas ne obvezuje da vjerujemo ovoj objavi, niti je ona jedina stvar koja će nas, ili Rusiju, dovesti u nebo.

Zamišljeno je da nam bude pomoć na putu i da nas podsjeti da se pokajemo i vjerujemo u Evanđelje. Gospa ne želi da jednostavno izgovorimo “čarobnu molitvu” za rješavanje svjetskih problema. Ona želi da se približimo njezinu sinu Isusu i da sjedinimo svoje srce s njihovim Srcima. To je temeljna svrha posvećenja Rusije. Ne mađioničarski trik, nego povratak Bogu, piše Aleteia

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er