DEVETNICEMOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Isus je rekao da nema učinkovitije devetnice od ove, a ima samo 7 riječi

Isus je rekao da nema bolje devetnice od ove, a ima samo 7 riječi Tražim od Boga ono što mi treba. Puno. Ponekad se osjećam kao da prolazim kroz kontinuirano naprezanje “Gospodine, molim te daj mi ovo” ili “Trebam ono” od jutra do mraka. Moje se potrebe ponekad prelijevaju i u razgovore s prijateljima, kada ih zamolim da se mole u moje ime na razne nakane. Iako se trudim ne dopustiti da moje vlastite potrebe budu isključivo fokus moje molitve, one su veliki dio stvarnosti.

Toliko da se ponekad, dok čujem vlastite misli i molbe, pitam zvučim li previše potrebito.

Pitam se jesam li previše potreban. Svi smo potrebni: to je dio ljudskog stanja. Pomiriti se s tom stvarnošću i naučiti kako na nju odgovoriti važan je korak u prepoznavanju onoga tko Bog želi biti za nas. Iako bi se zbog naše potrebe mogli osjećati pomalo ranjivima i slabima, Bog to vidi drugačije. On zna naše potrebe prije nego što ih mi sami poznajemo. Naše potrebe ga slave, dajući mu priliku da nas preplavi svojom dobrotom i milosrđem, piše Aleteia.org

Don Dolindo Ruotolo, talijanski svećenik koji je živio od 1882. do 1970., duboko je razumio odnos između naše potrebe i Božje dobrote. Zaređen u dobi od 23 godine, Don Dolindo je svoj život proveo u molitvi, žrtvi i služenju. Čuo je ispovijed, dao duhovno vodstvo i brinuo se o potrebitima. Don Dolindo je bio suvremenik poznatijeg sveca Padre Pija. Kad su neki hodočasnici iz Napulja, gdje je Don Dolindo boravio, otišli Padre Piju u Pietrelcinu, Padre Pio je odgovorio: „Zašto dolazite ovamo, ako imate Don Dolinda u Napulju? Idi k njemu, on je svetac!”

Jednostavni fratar postaje najpoznatiji po svojoj duhovnosti predaje. Svjestan dubine ljudske slabosti i potrebe, Don Dolindo je to vidio kao način poticanja trajnog jedinstva s Bogom. Dok nas poziva da svoje brige i brige neprestano iznosimo Gospodinu, Don Dolindo nas uči da fokus ne ostaje na našim potrebama. On nas potiče da svoje potrebe prinesemo Bogu, a zatim budemo u miru, ostavljajući Bogu slobodu da se brine za nas u svojoj mudrosti.

Don Dolindo nam govori da je Gospodin obećao da će u potpunosti preuzeti sve potrebe koje mu povjerimo. Isusovim riječima don Dolindu: Zašto se zbunjujete brigom? Brigu o svojim poslovima prepusti meni i sve će biti mirno. Iskreno vam kažem da svaki čin istinskog, slijepog, potpunog predanja meni proizvodi učinak koji želite i rješava sve teške situacije. (…)

Tisuću molitvi nije jednako jednom činu napuštanja; nemojte to nikada zaboraviti. Nema bolje devetnice od ove, od samo 7 riječi:

„O, ISUSE, PREDAJEM SE TEBI, MISLI TI”.

Mnoga ozdravljenja i usluge koje su dobili ljudi koji su išli don Dolindu i slijedili njegove savjete, kao i ona koja su pripisana njegovom zagovoru, svjedoče o snazi ​​milosti koja se može osloboditi takvim prepuštanjem Božanskoj Providnosti.

Don Dolindo je napisao što mu je naš Gospodin otkrio o božanskom napuštanju iz perspektive Isusovog obraćanja duši. Molitva predanja može se čitati u cijelosti, ili moliti u devet kraćih segmenata kao dnevna devetnica. Već gotovo godinu dana redovito molim Don Dolindovu devetnicu i otkrio sam da je ona ne samo podsjetnik na važnost iznošenja svojih potreba i briga Gospodinu, već i izvor velike utjehe i ohrabrenja. Don Dolindo Ruotolo je trenutno sluga Božji; otvoren je njegov razlog za beatifikaciju.

„Ostanite u mojoj ljubavi… ako ostanete u meni i ako moje riječi ostanu u vama tražite što hoćete i bit će vam”. (Iv 15)

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er