BiHHERCEGOVINAMEĐUGORJEVIJESTI

In Memoriam: HNK Brotnjo prije 20 godina osvojilo naslov prvaka BiH

Prije točno dvadeset godina nogometaši Brotnja osvojili su naslov prvaka BiH. Desetog lipnja 2000. godine u Čitluku, pred prepunim gledalištem Gradskog stadiona Bare, Brotnjo i Budućnost iz Banovića odigrali su uzvratnu utakmicu finala doigravanja za prvaka. Prva finalna utakmica završila je 1:1, dok je utakmica u Čitluku završila 0:0 pa se na današnji dan prije dvadeset godina naslov prvaka slavio na stadionu Bare i čitlučkim ulicama.

Bio je to najveći uspjeh u povijesti Brotnja. Naslov prvaka osvojen u sezoni 1999./2000. Prve lige BiH priznala je i UEFA pa je, nakon što je postalo prvi prvak BiH, Brotnjo steklo pravo nastupa u kvalifikacijama za UEFA Ligu prvaka.

U spomenutoj sezoni Brotnjo je u 1. ligi Herceg-Bosne osvojilo drugo mjesto te se plasiralo u jednu od skupina doigravanja u kojoj su se natjecali najbolje plasirani klubovi iz dva saveza. U skupini sa Sarajevom, Rudarom i Jedinstvom Čitlučani su osvojili prvo mjesto i plasirali se u finale doigravanja za prvaka, u kojemu im je protivnik bila Budućnost iz Banovića.

Trener Ivo Ištuk finalnu utakmicu u Čitluku započeo je u sastavu: Davor Juričić (kapetan), Nenad Džidić, Nikola Juričić, Zlatko Raguž, Darko Cvijanović, Miroslav Lauš, Danijel Bajkuša, Ivo Marinčić, Miro Klaić, Mario Čižmek, Dalibor Šilić, a u toj utakmici, ali i tijekom sezone treneru Ištuk također su na raspolaganju bili: Denis Miloš, Vladimir Markotić, Velimir Brašnić, Mijo Katić, Dario Dabac, Ivan Šimunović, Robert Miloš, Zoran Prusina, Draženko Krmek, Dario Gagro, Pero Ostojić, Andrija Sušac i Damir Pavlović.

Predsjednik kluba u to vrijeme bio je Ivan Medić, dok je Ivan Bencun bio direktor. Pomoćnik trenera Ištuka bio je Mario Tot, trener vratara: Ekra Jakirević, fizioterapeuti: Mario Prusina i Bruno Grblečki, trener specijalist Mile Rončević te predstavnik kluba i sportski tajnik Milorad Prusina.

citluk.ba

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er