VIJESTI

Hrvatski trgovački lanac zatvorio nedjeljom, a Bog ih blagoslovio nevjerojatnim…

Križevački trgovački lanac KTC 2021. godine ostvario je 1,7 milijardi kuna poslovnih prihoda, tj. rast od šesto posto u odnosu na prethodnu godinu. Također je poslovao s neto dobiti od 51 milijun kuna, što je 45 posto više nego preklani, a prosječna neto plaća zaposlenih lani je bila oko 6400 kuna mjesečno, što je 20 posto više nego prijašnje godine

. Vijest možda ne bi bila ništa posebno da uprava KTC-a prije tri godine nije odlučila zatvoriti svoja vrata nedjeljom. Darko Pavičić za Večernji list piše kako su povećanja „rezultat blagoslova do kojega je taj najveći hrvatski maloprodajni lanac široke potrošnje u domaćem vlasništvu došao odlukom da ne radi nedjeljom”. Suprotno logici ovog svijeta, zatvaranjem trgovina nedjeljom prihodi i prodaja ovom trgovačkom lancu rastu, a ne padaju.

„Kada se ‘pila okrene naopako’, tj. kada se, kao što je to učinio KTC, i poslovanje podredi duhovnim načelima, onda počinju vladati neke druge zakonitosti. Koje, kao što vidimo, nimalo nisu u suprotnosti s ovozemaljskim potrebama, nego ih štoviše još potiču, podupiru i nadograđuju”, piše Pavičić . Papa emeritus Benedikt XVI. citirajući židovskog rabina Jacoba Neusnera rekao je kako je u Izraelu zapovijed svetkovanja dana Gospodnjeg bila mnogo više od rituala. Odnosno, bio je to način oponašanja Boga koji se odmorio sedmi dan nakon stvaranja svijeta te da je ono što je dobro za Boga još je bolje i korisnije za čovjeka.

Slijedom iste logike čovjek treba raditi šest dana, a sedmi se dan odmoriti i to vrijeme posvetiti Bogu, sebi i svojim najbližima. To posvećivanje vremena Bogu, sebi i najbližima donosi blagoslov u životu. A blagoslov u životu veći je dar od bilo kojega drugoga, jer po blagoslovu čovjek stječe mir i spokoj, odnosno, namiren je sa svime oko sebe, dovoljno mu je sve što je stekao i ne želi ništa preko svojih želja, piše Book.hr

„ako zbilja poslušaš glas Gospodina, Boga svoga, držeći i vršeći sve njegove zapovijedi što ti ih danas naređujem, Gospodin, Bog tvoj, uzvisit će te nad sve narode na zemlji. Svi ovi blagoslovi sići će na te i stići će te ako budeš slušao glas Gospodina, Boga svoga”. (Knjiga Ponovljenog zakona 28 1-2)

www.medjugorje-news.com

Izvor
book.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er